Invaller De Jong geeft visitekaartje af bij ruime zege van FC Barcelona

7 augustus 2022, 22:17

FC Barcelona is klaar voor het nieuwe seizoen. De ploeg van Xavi won de traditionele openingswedstrijd van het seizoen met 6-0 van het Mexicaanse Pumas UNAM. Frenkie de Jong, die als invaller binnen de lijnen kwam, gaf in het duel zijn visitekaartje af met een sterk optreden én een doelpunt.

De fans in Camp Nou beleefden een topavond. Voor de scheidsrechter op zijn fluitje blies voor de rust, mochten ze al vier keer juichen. Daarbij was nieuwkomer Robert Lewandowski een van de smaakmakers. Binnen drie minuten stond hij al op het scorebord, waarna hij bij de 2-0 en de 4-0 van Pedri de assist gaf. Tussendoor was Ousmane Dembélé goed voor de andere treffer. De Mexicanen hadden niets te vertellen in Spanje.

Xavi gaf na rust meerdere andere spelers de kans, waaronder De Jong. Hij zag snel de vijfde treffer gescoord worden door Pierre-Emerick Aubameyang, die een pass van Franck Kessié promoveerde tot assist. Daarna zorgde de Nederlander voor het slotakkoord. Vijf minuten voor tijd schoot hij doelpunt nummer zes tegen de touwen, waarna de fans zijn naam scandeerden. Op dat moment was ook Memphis Depay binnen de ploeg gekomen, maar hij kon zijn stempel niet drukken.

Lees ook: Laporta spreekt zich weer uit over situatie van Frenkie de Jong

Frenkie de Jong staat er bij de supporters dus goed op, maar het is de vraag hoelang hij nog te bewonderen is in Camp Nou. Al de hele zomer wordt er gesproken over een transfer. De middenvelder werd gelinkt aan Manchester United en Chelsea, maar is dus nog altijd Blaugrana. Wil hij daadwerkelijk blijven in Catalonië, dan moet hij wel een deel van zijn salaris inleveren.

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom schrijft de media dom dat hij dat moet? Als hij weigert kan die gewoon blijven, een speler is gebonden door het contract(net als de club) maar de speler is geen bezit waarbij de club bepaald.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is helemaal waar, maar de club bepaald dan wel of hij wel of niet speelt en als de trainer hem niet opsteld ben je ook mooi gebokt.

Ernesto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach.....femke of frenkie of hoe die ook heet brengt veel te weinig voor een topclub als barca

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen