Ten Hag na 'teleurstellend' debuut: "Hebben meer spelers nodig"

7 augustus 2022, 20:25

Erik ten Hag beleefde een vervelend debuut bij Manchester United. De ploeg verloor in eigen huis van Brighton & Hove Albion. De oefenmeester was na zijn vuurdoop duidelijk: hij noemde het resultaat 'teleurstellend'.

"Het draait allemaal om resultaat. We weten allemaal dat we in een proces zitten. Er moeten nog veel dingen beter. Hier moeten we van leren en dan weer doorgaan", vertelt de Nederlander tegenover de Engelse media. "Wij willen graag het spel maken. Als je dan slordig bent in de passing, wordt dat afgestraft. We begonnen nog wel goed, maar daarna vielen we te ver terug. In de openingsfase kregen we ook een kans na een goede aanval. Dat geeft vertrouwen."

Bij de rust keek de trainer tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust zag Ten Hag zijn ploeg beter voor de dag komen, al was het niet genoeg voor een resultaat. "We konden het in de tweede helft wel omdraaien. We drongen ze naar achteren en kregen kansen", aldus de keuzeheer, die duidelijk is over de komende weken van de transferperiode: "We hebben meer spelers nodig. We hebben meerdere targets, daar zijn we mee bezig. Maar ook met deze ploeg hadden we het vandaag beter moeten doen."

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo begon op de bank, maar kwam na ongeveer vijftig minuten in het veld. Met de Portugees, die een groot deel van de voorbereiding miste, werd de topclub dreigender. "Het is duidelijk dat we in de tweede helft meer kansen kregen. Maar het kost nog tijd voordat Ronaldo honderd procent fit is. Hij traint ruim een week volledig mee. Volgende week zal hij er beter voorstaan dan nu", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen