Malen-ploeggenoot Schulz beschuldigd van huiselijk geweld

Malen-ploeggenoot Schulz beschuldigd van huiselijk geweld

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 augustus 2022 – Nico Schulz van Borussia Dortmund wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De vleugelverdediger van de Duitse nationale ploeg zou in 2020 zijn toenmalige vriendin in haar buik hebben geschopt toen ze zwanger was. De voetballer ontkent overigens.

De criminele beschuldigingen kwamen zaterdag in de media, waarna de club meteen in gesprek is gegaan met de voetballer. 'De speler ontkent de aanklacht. Nico Schulz heeft ons laten weten dat hij zich gaat verdedigen met behulp van zijn advocaat', laat de club weten via de officiële kanalen. 'De beschuldigingen, waarvan Borussia Dortmund via de media op de hoogte werd gesteld, zijn schokkend voor BVB. We nemen dit zeer serieus en distantiëren zich van elke vorm van geweld.'

De Bundesligaclub wacht nu af. 'Borussia Dortmund is geen procespartij en heeft geen toegang tot de onderzoeksdossiers of de strafrechtelijke klacht die kennelijk is ingediend. Wij kunnen op dit moment geen betrouwbare en juridische beslissingen nemen met betrekking tot het arbeidsrecht en disciplinaire maatregelen. We kunnen dat nog wel doen als we meer weten.'

Zaterdag zat Schulz niet bij de selectie van Borussia Dortmund voor het duel met Bayer Leverkusen. De voetballer, die twaalf interlands speelde voor Duitsland, komt niet in de plannen voor van trainer Edin Terzic. De vleugelverdediger kan dus na drie seizoenen op zoek naar een nieuwe werkgever.

Reacties

gerelateerd