Feyenoord haalt uit bij Vitesse en ziet debutanten direct schitteren

7 augustus 2022, 16:26

Feyenoord is het seizoen uitstekend begonnen door voor het eerst na vijf seizoenen weer eens te winnen op bezoek bij Vitesse. Na een valse start werd de achterstand omgebogen en uitgebouwd tot een 2-5 overwinning, mede door nieuwelingen Danilo Pereira (2x), Javairo Dilrosun en Sebastian Szymanski (2 assists).

Zowel Feyenoord als Vitesse begonnen in vergelijking met vorig seizoen met veel nieuwe namen in de basis. Arne Slot zei van tevoren al dat de openingswedstrijd van het seizoen eigenlijk te vroeg kwam, aangezien de nieuwe spelers nog niet ideaal op elkaar zijn ingespeeld. De laatste oefenwedstrijd werd nog als 'bij vlagen gênant'  bestempeld door de oefenmeester. Het ontbreken van sleutelspeler Marcos Senesi vanwege een mogelijke transfer hielp dan ook niet mee. 

Zijn vervanger en oud-Vitessespeler Jacob Rasmussen ging dan ook niet vrijuit bij de openingstreffer van Million Manhoef. Gelukkig voor hem schoot zijn medespeler Patrik Walemark een minuut nadat Slot hem van kant had gewisseld met Dilrosun de 1-1 binnen.

De tweede helft begon ongeveer hetzelfde als de eerste. Manhoef liet zich de bal niet afsnoepen en kreeg de bal bij Nikolai Baden Frederiksen, die binnenschoot. Direct ging de vlag omhoog voor buitenspel, maar de VAR constateerde dat Rasmussen het buitenspel ophief. Weer werd de verdediger gered door een medespeler, want ditmaal was het Dilrosun die vanaf de rechterkant de bal prachtig over Jeroen Houwen de verre hoek in lepelde en Feyenoord weer de voorsprong bezorgde. Diezelfde Houwen ging niet veel later gruwelijk in de fout toen hij zich de bal liet afpakken door Danilo, die zijn tweede van de middag binnenschoot.

Zo begint het nieuwe equipe van Slot langzaam vorm te krijgen en kent het in ieder geval een uitstekende start van het seizoen door angstgegner Vitesse te verslaan. Vitesse zal op zijn beurt hopen dat er nog wat spelers bij komen in de komende weken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me af wat de waarde is van deze 2-5 gezien de verzwakte selectie van vitesse.Maar wel superhappy in de wetenschap dat ons feyenoord alleen maar sterker zal worden de komende weken, met een bredere en sterkere selectie.Wat is die pool goed zeg....

TeamSchipper75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe deed Walemark het? en hoe viel zijn vervanger AliReza in?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van ali niet heel veel gezien. Walemark begon niet best ,maar ging na zijn goal beter spelen .

TeamSchipper75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mocht toch bijna 20 minuten meedoen, als het zo doorgaat gewoon verhuren aan NEC

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na de 2-4 ,was het wel gedaan ,dus moeilijk oordelen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nice nice mooi gedaan

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi resultaat terwijl nog niet iedereen beschikbaar is en op elkaar is ingespeeld. En dat tegen een sterk team

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen