Dallinga meteen belangrijk tijdens Eredivisie-reünie in Ligue 1

Dallinga meteen belangrijk tijdens Eredivisie-reünie in Ligue 1

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 augustus 2022 – Thijs Dallinga heeft niet lang nodig gehad om zijn waarde voor Toulouse te bewijzen. De spits was tijdens de eerste speelronde van de Ligue 1 met een treffer belangrijk voor zijn nieuwe werkgever. Uiteindelijk werd er een puntje gepakt tegen het Nederlands getinte OGC Nice.

De wedstrijd in het Stadium Municipal leek wel een reünie voor voetballers met een verleden op de Nederlandse velden. Aan de zijde van Toulouse begonnen naast Dallinga ook aanvoerder Branco van den Boomen en Stijn Spierings in de basis. Zakaria Aboukhlal begon op de bank en maakte als invaller zijn opwachting. Bij Nice mochten Pablo Rosario en Calvin Stengs beginnen.

Het was dan ook geen verrassing dat de 1-0 volledig van Nederlandse makelei was. Een scherpe voorzet van Van den Boom werd op waarde geschat door Dallinga, die van dichtbij voor zijn eerste treffer in Franse dienst zorgde. Aan de overkant had Stengs vervolgens voor de gelijkmaker kunnen zorgen. De aanvaller vuurde na een handige actie snoeihard op de bovenkant van de lat.

In de tweede helft kwam de 1-1 er alsnog. Aaron Ramsey was als invaller binnen de lijnen gekomen voor Stengs en had slechts een minuutje nodig om te scoren. Na een geweldige actie van Billal Brahimi plaatste de middenvelder uit Wales de bal uitstekend in de bovenhoek. Daar bleef het bij in het Stadium Municipal, waar de punten dus werden gedeeld door beide ploegen.

Reacties

gerelateerd