Ten Hag kiest bij debuut niet voor landgenoten; ook geen Ronaldo

8 augustus 2022, 07:32

Erik ten Hag begint zondagmiddag (15.00 uur) zonder Nederlanders aan zijn avontuur bij Manchester United. De manager van The Red Devils heeft namelijk besloten om Tyrell Malacia en Donny van de Beek op de bank te laten beginnen. Daar krijgen zijn gezelschap van Cristiano Ronaldo.

Liefhebbers van Ajax kunnen overigens wel gewoon inschakelen als United het opneemt tegen Brighton & Hove Albion. Ten Hag kiest met Lisandro Martínez en Christian Eriksen wel voor twee ex-spelers van zijn voormalig werkgever. Martínez vormt samen met Harry Maguire, Luke Shaw en Diogo Dalot de achterhoede. Malacia moet dus nog even geduld hebben en hoopt op een invalbeurt.

Op het middenveld zijn er basisplaatsen voor Eriksen, Fred, Bruno Ferandes en Scott McTominay. Dat gaat dus ten koste van Van de Beek, die vorig seizoen nog op huurbasis bij Everton speelde. Ronaldo begint net als zijn Nederlandse collega's op de bank. De aanvallers heten Jadon Sancho en Marcus Rashford. David de Gea staat als vanzelfsprekend onder de lat.

Veltman

Aan de zijde van tegenstander Brighton zien we wel een Nederlander in de basis. Joël Veltman moet in de achterhoede van The Seagulls gevaar van United zien te voorkomen. Ook bij de gasten zit een landgenoot op de bank. Jan Paul van Hecke speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij Blackburn Rovers, maar gaat voorlopig voor zijn kans onder manager Graham Potter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen