PEC opent jacht op promotie met zege op directe concurrent

8 augustus 2022, 07:30

PEC Zwolle is zondagmiddag uitstekend begonnen aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder bleek in eigen huis met 2-1 te sterk voor De Graafschap. In Zwolle kroonde nieuweling Apostolos Vellios zich in de tweede helft tot matchwinner.

In het zonovergoten MAC³PARK Stadion golfde het spel in de beginfase op en neer. De Graafschap probeerde er een aantal keer gevaarlijk uit te komen, maar serieuze kansen kregen de bezoekers in de eerste helft niet. De ploeg uit Doetinchem kreeg vervolgens een vroege domper te verwerken. Alexander Büttner moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Xandro Schenk.

Die kon vijf minuten later niet voorkomen dat PEC op een 1-0 voorsprong kwam. Thomas van den Belt stond helemaal vrij bij een hoekschop en kon de bal onverhinderd achter doelman Hidde Jurjus knikken. Na de thee kreeg PEC via Chardi Landu twee uitgelezen mogelijkheden om de score te vergroten. Hij hielp beide kansen om zeep en dat kwam de gastheer duur te staan.

Bekijk ook: alle uitslagen uit de Keuken Kampioen Divisie

De Graafschap rook namelijk bloed en kwam steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in meerdere grote kansen, maar een invaller bleek nodig om voor de 1-1 te zorgen. Charlison Benschop schoot de bezoekers verdiend op 1-1. Daar konden de Superboeren slechts drie minuten van genieten. Een vrije trap van Bart van Hintum werd uitstekend binnen geknikt door Vellios.

Daar lieten de bezoekers uit Gelderland het natuurlijk niet bij zitten. Een serieus slotoffensief kwam er helaas niet meer voor de 500 meegereisde Achterhoekers. PEC gaat aanstaande vrijdag een bezoekje brengen aan Telstar. De Graafschap speelt diezelfde dag zijn eerste thuiswedstrijd. VVV-Venlo komt dan namelijk op visite bij de ploeg van trainer Adrie Poldervaart.