Droomdebuut voor Dost; spits redt Utrecht van vroege blamage

Droomdebuut voor Dost; spits redt Utrecht van vroege blamage

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 augustus 2022 – Bas Dost heeft zaterdagavond meteen zijn waarde voor FC Utrecht bewezen. De doelpuntenmachine kwam op bezoek bij RKC Waalwijk bij een 2-0 achterstand binnen de lijnen. Door twee doelpunten van de ervaren spits vertrok de ploeg van trainer Henk Fraser toch met een puntje uit het Mandemakers Stadion.

De altijd ambitieuze club uit de Domstad heeft al een drukke transferzomer achter de rug. Henk Fraser mag als nieuwe trainer gaan bouwen aan een nieuw elftal en begon in Waalwijk met liefst zes nieuwe spelers. Vasilios Barkas, Nick Viergever, Modibo Sagnan, Taylor Booth, Luuk Brouwers en Daishawn Redan kregen allemaal meteen het vertrouwen van de oefenmeester. De grootste aankoop begon tegen RKC nog op de bank. Dost kwam deze zomer verrassend over van Club Brugge, maar was nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

In eerste instantie leek het nieuwe Utrecht de goaltjesdief niet nodig te hebben. De bezoekers kregen in de eerste vijf minuten al drie goede mogelijkheden om te scoren. Daar slaagden Redan, Viergever en Othman Boussaid vroeg in de wedstrijd niet in. Daarna was het snel gedaan met de aanvallende dreiging van Utrecht. RKC schrok wakker en kwam na een goede kans voor Iliass Bel Hassani op voorsprong. Een hoekschop werd doorgekopt door Michiel Kramer en bij de tweede paal volleerde Dario Van den Buijs met links fraai raak: 1-0.

Dat leek lange tijd ook de ruststand te worden in Noord-Brabant. De wedstrijd kabbelde voort en veel kansen waren er niet meer te zien. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Rob Dieperink sloeg RKC echter nog op geweldige wijze toe. Patrick Vroegh bezorgde de bal bij Bel Hassani, die helemaal over het hoofd werd gezien door de defensie van Utrecht. Mike van der Hoorn kwam te laat en zag hoe Bel Hassani de bal met een fraaie curve achter Barkas krulde. Na de 2-0 besloot Fraser om Dost toch maar meteen de warming up in te sturen.

De entree van Dost bleek al na acht minuten in de tweede helft een gouden greep. Een schot van Boussaid werd niet goed verwerkt door RKC-goalie Etienne Vaessen en Dost was er als de kippen bij om zijn eerste doelpunt voor Utrecht binnen te schieten. Even daarvoor had Kramer de wedstrijd eigenlijk al moeten beslissen in het voordeel van RKC. Hij kreeg de bal van dichtbij echter niet tussen de palen. Dat gold twintig minuten voor tijd ook voor Shawn Adewoye. De verdediger stond helemaal vrij na een vrije trap. Hij schoot ver naast.

Aan de andere kant sloeg Dost vervolgens nogmaals toe. De ijverige spits liet zien een uitstekende versterking te zijn en hielp Utrecht aan een puntje. Na een uitstekende voorzet van Brouwers kopte de ervaren aanvalsleider de bal hard achter Vaessen. Utrecht ging nog op jacht naar meer, dat zat er echter niet in. Volgende week zaterdag gaat Stadion Galgenwaard officieel kennis maken met Dost. Dan speelt Utrecht zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SC Cambuur. RKC koestert het punt en speelt volgende week tegen FC Emmen.

Opstellingen en beoordelingen*
RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5; Julian Lelieveld 6, Shawn Adewoye 6, Dario Van den Buijs 6.5, Thierry Lutonda 6 (61. Luuk Wouters 6); Patrick Vroegh 6.5, Yassin Oukili 6, Iliass Bel Hassani 7 (61. Vurnon Anita 6); Lennerd Daneels 6 (67. Julen Lobete 6), Michiel Kramer 6.5.

FC Utrecht: Vasilios Barkas 6.5; Hidde ter Avest 6, Mike van der Hoorn 6 (62. Mark van der Maarel 6), Nick Viergever 6, Modibo Sagnan 6, Djevencio van der Kust 6 (68. Mimoun Mahi 6); Taylor Booth 6 (46. Can Bozdogan 6), Luuk Brouwers 6.5, Othman Boussaid 6.5; Daishawn Redan 6 (77. Moussa Sylla -), Anastasios Douvikas 6 (46. Bas Dost 8).

Man of the Match: Bas Dost
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd