Droomdebuut voor Dost; spits redt Utrecht van vroege blamage

6 augustus 2022, 22:55

Bas Dost heeft zaterdagavond meteen zijn waarde voor FC Utrecht bewezen. De doelpuntenmachine kwam op bezoek bij RKC Waalwijk bij een 2-0 achterstand binnen de lijnen. Door twee doelpunten van de ervaren spits vertrok de ploeg van trainer Henk Fraser toch met een puntje uit het Mandemakers Stadion.

De altijd ambitieuze club uit de Domstad heeft al een drukke transferzomer achter de rug. Henk Fraser mag als nieuwe trainer gaan bouwen aan een nieuw elftal en begon in Waalwijk met liefst zes nieuwe spelers. Vasilios Barkas, Nick Viergever, Modibo Sagnan, Taylor Booth, Luuk Brouwers en Daishawn Redan kregen allemaal meteen het vertrouwen van de oefenmeester. De grootste aankoop begon tegen RKC nog op de bank. Dost kwam deze zomer verrassend over van Club Brugge, maar was nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Dat leek lange tijd ook de ruststand te worden in Noord-Brabant. De wedstrijd kabbelde voort en veel kansen waren er niet meer te zien. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Rob Dieperink sloeg RKC echter nog op geweldige wijze toe. Patrick Vroegh bezorgde de bal bij Bel Hassani, die helemaal over het hoofd werd gezien door de defensie van Utrecht. Mike van der Hoorn kwam te laat en zag hoe Bel Hassani de bal met een fraaie curve achter Barkas krulde. Na de 2-0 besloot Fraser om Dost toch maar meteen de warming up in te sturen.

De entree van Dost bleek al na acht minuten in de tweede helft een gouden greep. Een schot van Boussaid werd niet goed verwerkt door RKC-goalie Etienne Vaessen en Dost was er als de kippen bij om zijn eerste doelpunt voor Utrecht binnen te schieten. Even daarvoor had Kramer de wedstrijd eigenlijk al moeten beslissen in het voordeel van RKC. Hij kreeg de bal van dichtbij echter niet tussen de palen. Dat gold twintig minuten voor tijd ook voor Shawn Adewoye. De verdediger stond helemaal vrij na een vrije trap. Hij schoot ver naast.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5; Julian Lelieveld 6, Shawn Adewoye 6, Dario Van den Buijs 6.5, Thierry Lutonda 6 (61. Luuk Wouters 6); Patrick Vroegh 6.5, Yassin Oukili 6, Iliass Bel Hassani 7 (61. Vurnon Anita 6); Lennerd Daneels 6 (67. Julen Lobete 6), Michiel Kramer 6.5.

FC Utrecht: Vasilios Barkas 6.5; Hidde ter Avest 6, Mike van der Hoorn 6 (62. Mark van der Maarel 6), Nick Viergever 6, Modibo Sagnan 6, Djevencio van der Kust 6 (68. Mimoun Mahi 6); Taylor Booth 6 (46. Can Bozdogan 6), Luuk Brouwers 6.5, Othman Boussaid 6.5; Daishawn Redan 6 (77. Moussa Sylla -), Anastasios Douvikas 6 (46. Bas Dost 8).

Man of the Match: Bas Dost

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Handvat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch fijn dat Fc Utrecht weer een spits heeft die wel kan scoren.Bas Dost moet snel fit worden blijft echt een goede speler.

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk om te zien dat Dost weer kan doen waar 'ie voor gemaakt is; scoren. Ik begreep ook niks van die commentaren dat Bas zogenaamd 'over the hill' zou zijn. Ik zelf voelde meteen aan dat hij voor Utrecht een prima match zou zijn. Kan een leuk seizoen worden voor Utreg!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen