Focus bij PSV gaat op return tegen Monaco na probleemloze zege

6 augustus 2022, 22:09

PSV heeft geen fout gemaakt bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Eindhovenaren waren op eigen terrein een maatje te groot voor FC Emmen, dat met een 4-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Bij PSV gaat de blik nu op de return tegen AS Monaco in de derde voorronde van de play-offs, die komende dinsdag wordt gespeeld.

Waar Emmen deze zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen speelde, had PSV al twee officiële wedstrijden achter de rug. De eerste wedstrijd was de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, die met 3-5 werd gewonnen. Het tweede duel werd gespeeld op bezoek bij AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg uit Drenthe speelt na een jaar afwezigheid weer op het hoogste niveau in Nederland. Met trainer Dick Lukkien aan het roer, gaat de promovendus het vierde jaar ooit spelen in de Eredivisie.

Het eerste hoogtepunt van de wedstrijd vond na ruim een kwartier plaats. Na een snelle counter speelde Eredivisie-debutant Xavi Simons de bal naar Johan Bakayoko, die de bal achter de Drentse doelman wist te leggen. Een kleine tien minuten later werd de score verdubbeld. Na een vrije trap van Phillip Max, trapte Maikel Kieftenbeld de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Later in de eerste helft gaf Armando Obispo een prachtige dieptebal op aanvaller Cody Gakpo, die de bal in de korte hoek achter Emmen-keeper Eric Oelschlägel wist te schieten.

In de tweede helft ging PSV meteen verder waar het gebleven was. De thuisploeg was de betere partij en na tien minuten lag de bal in het net. De Jong kon Gakpo, die helemaal vrij stond, wegsturen waarna de linksbuiten de bal in de verre hoek legde. Na een uur spelen kon Ruud van Nistelrooij zijn sterspeler naar de kant halen om hem te sparen voor de return tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League. Na de wissel werd PSV gemakzuchtiger en incasseerde de Brabanders een tegentreffer. Door geklungel in de defensie wist Ole Romeny uit de draai te zorgen voor de eretreffer aan Drentse zijde. Verder dan een treffer kwam de ploeg van trainer Dick Lukkien niet en de wedstrijd eindigde zo in een 4-1 overwinning voor PSV.

Opstellingen en beoordelingen

PSV: Walter Benitez 6,5, Philipp Max 6 (45. Fredrik Oppegard 6,5), Armando Obispo 7 (60. André Ramalho 6) Jordan Teze 6,5, Ki-Jana Hoever 7, Érick Gutiérrez 7, Joey Veerman 6,5 (45. Richie Ledezma 6), Xavi Simons 7, Cody Gakpo 8 (60. Ismael Saibari 6), Luuk de Jong 6,5, Johan Bakayoko 7

FC Emmen: Eric Oelschlägel 4, Keziah Veendorp 5, Miguel Araujo 5,5 Jeroen Veldmate 5, Jeff Hardeveld, 5 Maikel Kieftenbeld 5, Jari Vlak 6, Ole Romeny 7, (86. Azzeddine Toufique -), Lucas Bernadou 5 (79. Fernando Pacheco -), Rui Mendes, Richairo Zivkovic 4,5 (63. Jasin-Amin Assehnoun 5)

Man of the Match: Cody Gakpo