Eerbetoon voor Haller in Dortmund, Chelsea start uitstekend

6 augustus 2022, 20:39

Borussia Dortmund is het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen met een zege tegen Bayer Leverkusen. Marco Reus maakte in het Signal Iduna Park het enige doelpunt van de wedstrijd. In de Premier League won Chelsea met dezelfde cijfers van Everton.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1-0

In Dortmund is het post-Haaland-tijdperk begonnen. De Noorse doelpuntenmachine stapte deze zomer over naar Manchester City en Sébastien Haller werd als zijn opvolger gehaald. De van Ajax overgekomen spits zal voorlopig echter niet in actie komen. Tijdens de voorbereiding werd een kwaadaardige tumor in een van de teelballen van de aanvaller ontdekt, waardoor hij op z'n vroegst over een aantal maanden zijn rentree in de Bundesliga kan maken. De aanhang van Dortmund stak Haller vlak voor de aftrap van het duel met Leverkusen een hart onder de riem.

Zonder Haller, maar met Donyell Malen begon Dortmund zaterdag aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt viel. Een inzet van Karim Adeyemi werd nog ternauwernood gekeerd, maar Marco Reus zorgde er vervolgens voor dat het alsnog 1-0 werd. Meer doelpunten vielen niet in Dortmund, waar Jeremie Frimpong (basis) en Mitchel Bakker (invaller) namens Leverkusen aan de bak kwamen.

Everton - Chelsea 0-1

Chelsea kent een drukke transferzomer, met Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly en Marc Cucurella als (voorlopig) grootste aanwinsten. Van het drietal verscheen alleen Cucurella zaterdag niet aan de aftrap op Goodison Park. Wel kwam hij er in de tweede helft in nadat mede-aanwinst Koulibaly geblesseerd was uitgevallen.

Op dat moment leidde Chelsea met 0-1. Jorginho had diep in de blessuretijd van de eerste helft (die liefst negen minuten bedroeg) de score geopend door vanaf elf meter Jordan Pickford de verkeerde hoek in te sturen. Chelsea had de strafschop gekregen na een overtreding op Ben Chilwell. Hakim Ziyech was er ook bij in Liverpool, maar kreeg geen speeltijd van trainer Thomas Tuchel.