Spurs schiet uit startblokken, Botman houdt vooral bank warm

6 augustus 2022, 17:59

Tottenham Hotspur is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een overtuigende overwinning op Southampton. De ploeg van trainer Antonio Conte kwam een valse start te boven en won met 4-1 dankzij doelpunten van Ryan Sessegnon, Eric Dier, Mohammed Salisu (eigen goal) en Dejan Kulusevski. Sven Botman boekte met Newcastle United een zege op Nottingham Forest, maar kwam zelf slechts heel kort in actie.

Tottenham Hotspur - Southampton 4-1

Bij Tottenham Hotspur was Richarlison zeterdag de meest opvallende afwezige. De Braziliaanse aanvaller die deze zomer overkwam voor 70 miljoen euro overkwam van Everton maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie omdat hij nog een schorsing moest uitzitten. Zijn aanvallende impulsen waren tegen Southampton ook nog niet nodig, want zonder hem prikte Spurs vier keer raak.

Southampton kwam vroeg in de wedstrijd nog op voorsprong dankzij een doelpunt van James Ward-Prowse. Nog voor rust stelde Spurs orde op zaken. Sessegnon tekende voor de gelijkmaker, waarna Dier de 2-1 op het scorebord zette. In de tweede helft trok de Londense ploeg de wedstrijd definitief naar zich toe. Na een eigen doelpunt van Salisu verzorgde Kulusevski het slotakkoord.

Newcastle United - Nottingham Forest 2-0

Bij Newcastle United is er deze transferzomer flink in de selectie geïnvesteerd. Zo werd er voor de komst van Sven Botman een kleine veertig miljoen euro neergeteld. Hoewel de Nederlandse centrale verdediger indruk maakte tijdens de voorbereiding en vrijdag nog complimenten kreeg van trainer Eddie Howe, verscheen hij zaterdag niet aan de aftrap. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Botman nog binnen de lijnen. Newcastle stond toen al met 2-0 voor, dankzij doelpunten van Fabian Schär en Callum Wilson.