Remko Pasveer haalt uit naar Hugo Borst: "Ik vind dit eng gedrag"

6 augustus 2022, 16:25

Remko Pasveer heeft in een interview in Trouw teruggeslagen naar Hugo Borst. De insinuaties van de columnist zijn niet in goede aarde gevallen bij de 38-jarige doelman van Ajax.

Jay Gorter vertolkte vorige week een negatieve hoofdrol in de strijd om de Johan Cruijff Schaal door bij twee doelpunten van PSV de fout in te gaan. Na afloop werd de doelman getroost door Pasveer. Daarmee maakte hij het medelijden voor Gorter alleen maar groter, schreef Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Hij heeft zich in de basis getroost', beweerde de journalist.

"Voor dit soort mensen heb ik absoluut geen respect. Ik vind dit eng gedrag. Dit is proberen om iemand te beschadigen, terwijl ik helemaal niet zo ben. Ik deed dit puur opbouwend naar Jay toe, om hem te helpen. Nee, ik vond het niet correct van Hugo. En dat mag hij weten ook", aldus Pasveer, die uiteraard wel gewoon wil spelen. "Maar ik wil niet spelen door een collega een slecht gevoel te geven. Kom nou. Ik wil spelen omdat de trainer voor mij kiest. Punt."

Pasveer probeerde Gorter naar eigen zeggen uit de put te praten. "Jay, iemand die ik graag mag en met wie ik goed kan samenwerken, stond daar alleen, dus ik ging naar hem toe. Ik zei tegen hem: Jay, dit zijn kutmomenten, die maak je mee, maar uiteindelijk kom je hier sterker uit. Alleen, het gaat erom dat je opstaat. Dat is ook de belangrijkste les die ik als keeper heb geleerd. Hoe ga je om met tegenslag? Blijf je erin hangen of ga je door."

Basisplaats Pasveer

Gorter is door zijn mindere optreden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zijn basisplaats overigens meteen kwijtgeraakt. Pasveer krijgt deze zaterdag de voorkeur bij de competitiestart van Ajax tegen Fortuna Sittard.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je zou je maar druk maken om wat een cynische man als Borst roept en daar je tijd en aandacht aan besteden. Juist deze kinderlijke reactie zorgt ervoor dat de mening van Borst groter wordt, inclusief de publiciteit. Domdomdom

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen