Lucca krijgt steun van bondscoach: "Ajax is als Real, Barça en Juve"

6 augustus 2022, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roberto Mancini heeft zich uitgelaten over de transfer van Lorenzo Lucca naar Ajax. De 21-jarige Italiaanse spits kwam deze week over van het Italiaanse Pisa en zou op termijn als Ajacied kunnen debuteren in het nationale elftal van Italië. De bondscoach kijkt in ieder geval positief naar zijn stap naar de kampioen van Nederland.

Mancini werd naar de donderdag afgeronde transfer - huur met optie tot koop - gevraagd door Il Giornale. "Het is voor hem een mooie kans om zich technisch te verbeteren", zo begon hij. "Hij zal niet direct druk voelen, maar hij komt in een team terecht dat altijd moet winnen. Ajax is net als Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en andere topclubs, waar een gelijkspel voelt als een nederlaag."

Ook heeft Ajax in het verleden aangetoond waarom het voor Lucca een goede stap kan zijn. "De Ajax-school kan hem goed doen: ze ontwikkelen jonge spelers, verkopen ze door en verdienen daar veel geld mee. Onze jonge spelers zou ik sowieso aanraden om in het buitenland te gaan spelen."

Speeltijd

De vraag is nog wel op hoeveel speeltijd de Italiaan bij Ajax kan rekenen. De Amsterdammers hebben met Dusan Tadic en Brian Brobbey al twee uitstekende opties in de spits en aanvankelijk leek het er dan ook op dat hij vooral als pinchhitter gehaald werd. Trainer Alfred Schreuder hintte in gesprek met ESPN echter op meer minuten voor zijn aankoop: "Het is niet een spits die we alleen maar op het einde zullen brengen."

Lees ook: Schreuder over Ajax-aanwinst: "Niet alleen voor de laatste minuten"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen