"Als Slot zo doorgaat, kan hij straks in het rijtje Cruijff en Guardiola"

6 augustus 2022, 13:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rob Jacobs, voormalig speler en trainer van onder meer Feyenoord, kijkt positief naar het nieuwe seizoen van zijn oude club. Dat komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van trainer Arne Slot. Jacobs voorspelt voor de oefenmeester die vorig seizoen al de finale van de Conference League bereikte een gouden toekomst.

"Hij werd tercht uitgeroepen tot de beste man van het Nederlandse trainersgilde", doelde Jacobs in gesprek met het Algemeen Dagblad op de door Slot gewonnen Rinus Michels Award. "Als hij zo doorgaat, kan hij straks in het rijtje van Johan Cruijff en Pep Guardiola. De man heeft kennis van zaken, kan goed met spelers omgaan en is open en eerlijk over zijn werkwijze. De trainingsstof is door die Feyenoorders opgesnoven. De transitie van Orkun Kökcü is het beste voorbeeld."

Voor diezelfde Kökcü had Jacobs echter ook een waarschuwing. Aanwinst Mats Wieffer, die hij bij Excelsior veel aan het werk zag, zou zich namelijk wel eens snel kunnen opwerpen als een serieuze concurrent. "Let op mijn woorden: hij is binnen een half jaar basisspeler. Ik denk dat hij misschien nog wel meer voetballend vermogen in huis heeft dan Kökcü. En qua spel is hij een tikkeltje vergelijkbaar met Fredrik Aursnes, ook al zo'n geweldenaar op het middenveld."

Kritiek op transferbeleid

Overigens was Jacobs niet alleen maar lovend over het aankoopbeleid van Feyenoord. Zo had het volgens hem naast Wieffer ook ex-ploeggenoot Thijs Dallinga moeten oppikken uit Kralingen. "Dallinga had een ideale nummer negen van Feyenoord geweest. Als je er 36 hebt gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie, kan je er op termijn ook bij Feyenoord twintig maken. Als je vier miljoen voor Robert Bozeník betaalt, kan je toch best de helft voor Dallinga neerleggen."

Nog minder begreep hij van de uitgaande transfers bij Feyenoord deze zomer. "Die hebben echt veel te weinig opgeleverd", zei hij over het vertrek van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra, gezamenlijk voor zo'n veertig miljoen euro. "Wat zijn ze bij Feyenoord nu aan het doen? Ajax krijgt zestig miljoen voor een verdediger van anderhalve meter", doelde hij op Lisandro Martínez. "Die mag hooguit in Madurodam aanvoerder worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Snoopy123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jacobs heeft wat mij betreft gelijk. Slot maakt jongens beter (zie tranfers) en speelt aanvallend voetbal. Met een beetje meer geluk waren we vorig jaar al dicht bij champignons league plaatsen geweest. Hopelijk heeft hij deze selectie snel compleet en ingespeeld, dan kan er nog wat moois gebeuren!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen