Jansen vertelt plannen met Bazoer; update over rentree Boscagli

Jansen vertelt plannen met Bazoer; update over rentree Boscagli

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 augustus 2022 – AZ tekende kort voor de start van de competitie voor een van de interessantere Eredivisietransfers van deze zomer. De na zijn vertrek bij Vitesse transfervrije Riechedly Bazoer - eerder gelinkt aan onder meer PSV, Feyenoord en Olympique Marseille - tekende verrassend een driejarig contract in Alkmaar. Daar is het nog even de vraag wanneer hij zijn officiële debuut zal gaan maken.

"Hij maakte op mij een heel prettige indruk", vertelde trainer Pascal Jansen op het clubkanaal over de gesprekken die hij met zijn aanwinst had. "In de afgelopen jaren heeft hij bij Vitesse laten zien dat hij tot de top van de Eredivisie kan behoren. Hij speelde weliswaar op een andere positie, in een driemansverdediging, terwijl hij bij ons voor het middenveld komt. Maar in de gesprekken die we hebben gehad heb ik een prima indruk gekregen."

Zijn officiële debuut bleef donderdag in de Europese voorrondewedstrijd tegen Dundee United (1-0 verlies) nog uit, omdat de aanwinst ziek was. Of hij de seizoensopening van zondag wel redt, is nog de vraag. AZ trapt de nieuwe Eredivisiejaargang om 16.45 uur in eigen huis af tegen Go Ahead Eagles.

Blessure Olivier Boscagli
Bij PSV is het onder meer Olivier Boscagli die de start van het nieuwe Eredivisieseizoen (zaterdagavond om 20.00 uur thuis tegen FC Emmen) aan zich voorbij moet laten gaan. De verdediger liep eind vorig seizoen een zware blessure op en is nog altijd niet inzetbaar. Op de officiële kanalen van PSV blikte hij echter alvast voorzichtig vooruit op zijn rentree.

"Normaal gesproken volgende maand", zei de Monegask over zijn beoogde rentree. "Na vier maanden mag ik weer rennen op het veld. Dat zou normaal gesproken zijn wanneer ik terugkeer. Ik blijf vanaf dan in Eindhoven tot het moment dat ik weer kan spelen." 

PSV moet het tijdens de seizoensstart ook nog stellen zonder de geblesseerde Noni Madueke, Mauro Júnior, Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen. 

Reacties

gerelateerd