Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bizar probleem voor PSG: nieuwe trainer heeft papieren niet op orde

Bizar probleem voor PSG: nieuwe trainer heeft papieren niet op orde

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 augustus 2022 – Paris Saint-Germain zit met een opmerkelijk probleem. De Franse topclub trok deze zomer trainer Christophe Galtier aan, maar op de dag van de start van het nieuwe Ligue 1-seizoen blijkt deze niet over de juiste papieren te beschikken. Galtier moet snel handelen om te zorgen dat zijn contract bij PSG alsnog wordt goedgekeurd.

Dat schreef het Franse L'Équipe vrijdagavond. Het contract had goedkeuring nodig van de Federal Commission of Football Educators and Coaches, maar dat is tijdens de bijeenkomst op 28 juli niet gebeurd. De reden is dat Galtier een cursus die trainers elke drie jaar moeten volgen niet gevolgd heeft. De enige andere Franse trainer die zich in dezelfde situatie bevindt, is Jérôme Monier, assistent van Ligue 2-club Sochaux. Des te opmerkelijker is het dat juist de hoofdtrainer van een van de grootste clubs ter wereld met dit probleem kampt.

Directe gevolgen zijn er nog niet, maar Galtier zal snel moeten handelen om de problemen niet nog erger te maken. Hij moet de Franse voetbalbond een brief sturen waarin hij om uitstel vraagt en daarbij belooft zo snel mogelijk - vermoedelijk tijdens een van de komende interlandperiodes - aan de cursus te beginnen. 

Seizoensstart PSG
Galtier coachte al één officieel duel van PSG, de met 4-0 gewonnen wedstrijd om de Super Cup tegen FC Nantes. Vanavond (zaterdag) om 21.00 uur gaat ook het Ligue 1-seizoen voor de titelhouder officieel van start. De Parijzenaren beginnen met een uitwedstrijd tegen Clermont Foot.  Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd