Letsch kende stroeve voorbereiding: "Wil geen overbruggingsjaar"

6 augustus 2022, 08:30   Bijgewerkt: 5 augustus 2022, 23:26

Thomas Letsch gaat aanstaande zondag beginnen aan zijn derde seizoen als trainer van Vitesse. De oefenmeester uit Duitsland kende met de Arnhemmers een lastige voorbereiding. Er gebeurde veel op bestuurlijk vlak en de transfermarkt. Toch legt Letsch de lat hoog in het GelreDome.

Bij Vitesse gaat het de laatste tijd vooral over de mogelijke overname, terwijl er ook de nodige sterkhouders vertrokken uit Arnhem. Dat maakte de voorbereiding bepaald niet gemakkelijk voor Vitesse, dat zondag in eigen huis moet aantreden tegen Feyenoord. "Dit jaar is het lastig geweest door de onzekere situatie rondom de overname, waardoor spelers laat zijn gekomen. Dit was zonder twijfel de meest uitdagende voorbereiding", vertelt Letsch in gesprek met De Telegraaf.

Door de overname is het voor Vitesse lastig om spelers te halen. "We weten dat het nodig is om er meer spelers bij te krijgen, maar op dit moment is het niet mogelijk. Zolang er geen duidelijkheid is over de nieuwe eigenaar is het moeilijk om spelers te halen. Met het oog daarop zijn nu ook drie van de vijf nieuwe spelers huurspelers. Als coach wil je graag weten waar je aan toe bent. Als er dan twaalf spelers vertrekken en er maar vijf voor terugkomen dan is dat een mismatch."

Ondanks dat er dus nog veel onzeker is in Arnhem heeft Letsch nog altijd hoge verwachtingen. Hij wil met Vitesse gewoon meedoen in het linkerrijtje van de Eredivisie. "Ik wil geen overbruggingsjaar. Ik hoop dat we dicht bij een oplossing zijn over de overname. Het zou goed zijn als die oplossing er snel is, zodat we de gelegenheid hebben om nog iets te doen op de transfermarkt. Ik houd van uitdagingen, maar ik wil niet spelen voor de tiende plek of om lijfsbehoud."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen