Bosz opent seizoen met krappe zege, Lang kan Brugge niet helpen

5 augustus 2022, 22:58

Peter Bosz is het seizoen met zijn Olympique Lyon uitstekend begonnen. De Nederlander zag zijn manschappen tijdens de eerste speelronde met 2-1 winnen van AJ Ajaccio. Ook Arsenal opende het voetbaljaar met een zege, terwijl Club Brugge opnieuw niet wist te winnen.

Olympique Lyon - AJ Ajaccio 2-1

Peter Bosz is de Ligue 1 gestart met een minimale overwinning. In eigen stadion bleek Olympique Lyon in een wedstrijd met tweede rode kaarten te sterk voor AJ Ajaccio. Lyon kwam via Tetê al snel al 1-0 en niet veel later benutte de teruggekeerde Alexandre Lacazette een strafschop om voor de 2-0 te zorgen. Na een rode kaart voor Lyon-goalie Anthony Lopes werd het nog 2-1 dankzij Thomas Mangani. Ajaccio kreeg vervolgens ook rood en in de tweede helft werd niet meer gescoord.

Club Brugge - Zulte Waregem 1-1

De kampioen van vorig jaar heeft de zwakke start van de competitie een passend vervolg gegeven. In eigen stadion kwam Brugge, met Bjorn Meijer in de basis, niet langs Zulte Waregem. Met transferdoelwit Noa Lang en Ruud Vormer op de bank kwam de thuisploeg nog wel op 1-0 door Andreas Olsen. Oleksandr Drambaiev zorgde echter voor de gelijkmaker en zodoende ging Zulte met een puntje naar huis. Daar konden invallers Lang en Vormer niets meer aan veranderen.

Crystal Palace - Arsenal 0-2

Een goed begin is het halve werk en dat geldt dit keer zeker voor Arsenal. De manschappen van manager Mikel Arteta hoefden voor hun eerste wedstrijd in de Premier League niet ver te reizen. Er stond namelijk een Londens onderonsje met Crystal Palace op de planning. Op Selhurst Park bleek Arsenal met 0-2 te sterk. Gabriel Martinelli opende al na twintig minuten spelen de score. Een eigen doelpunt van Marc Guehi hielp de gasten in veilige haven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen