'Barça krijgt slecht nieuws; gevolgen voor De Jong en Memphis'

'Barça krijgt slecht nieuws; gevolgen voor De Jong en Memphis'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 augustus 2022 – Het competitiebestuur van La Liga heeft de gepresenteerde financiële cijfers van FC Barcelona nog niet goedgekeurd. Dat betekent dat de club nog zaken moet afhandelen om te voldoen aan de regels van het Financial Fair Play. Anders kunnen zeven spelers niet worden ingeschreven voor de competitie.

Volgens het Spaanse medium SPORT is het voorlopig niet mogelijk om de nieuwelingen in te schrijven. Dat gaat dus over Andreas Christensen, Franck Kessié, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé. Daarnaast zijn ook de contractverlengingen van Sergi Roberto en Ousmane Dembélé niet goedgekeurd en dat kan problemen opleveren. Volgende week zaterdag opent Barcelona het seizoen namelijk tegen Rayo Vallecano.

De Catalanen hebben er de afgelopen periode veel aan gedaan om de cijfers kloppend te maken. Nu dat niet gelukt is, wordt er als vanzelfsprekend weer gesproken over het verkopen van spelers. En dan komt de Spaanse pers automatisch uit bij Frenkie de Jong en Memphis Depay. Memphis mag sowieso vertrekken en heeft meerdere opties om zijn loopbaan te vervolgens. De Jong wordt nog altijd begeerd door Manchester United.

In de tussentijd is voorzitter Joan Laporta vol vertrouwen dat het toch goed gaat komen met het competitiebestuur. De deadline ligt op 31 augustus. "We hebben hard gewerkt om al onze nieuwe aanwinsten in te schrijven. Daarbij probeerden we aan alle eisen te voldoen. Nu moeten we afwachten, dit is een beslissing die La Liga moet nemen. We hebben er vertrouwen in dat we iedereen kunnen inschrijven", laat Laporta weten.

Reacties

gerelateerd