Slecht nieuws uit Duitsland; geen Nederlanders in basis bij Bayern

5 augustus 2022, 19:35

Bayern München begint vanavond (20.30 uur) zonder Nederlanders aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt kiest trainer Julian Nagelsmann ervoor om nieuwelingen Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op de bank te zetten. Ook Joshua Zirkzee begint als reserve.

De Ligt, Gravenberch en Mazraoui beginnen aan hun eerste seizoen bij Bayern. De Ligt werd overgenomen van Juventus, terwijl Gravenberch en Mazraoui werden weggeplukt bij Ajax. Toch moeten zij aan de bak om zich in de basis te knokken bij de grootmacht uit Beieren. Misschien krijgen ze al wat speeltijd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Eintracht.

Nagelsmann houdt sowieso vast aan voor hem bekende namen. Tijdens de eerste competitiewedstrijd is er alleen een basisplaats voor nieuweling Sadio Mané. Als rechtsback krijgt Benjamin Pavard de voorkeur boven Mazraoui. Op het middenveld spelen Joshua Kimmich en Marcel Sabitzer. Het hart van de defensie wordt gevormd door Dayot Upamecano en Lucas Hernández.

Opstelling Bayern München: Neuer; Pavard, Upamecano, Hernández, Davies; Kimmich, Sabitzer, Müller, Musiala, Gnabry; Mané.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Ligt vind ik nog enigszins verrassend, maar dat Mazraoui en Gravenberch geduldig zouden moeten zijn was wel te verwachten. Pavard is geen aantrekkelijke speler, maar wel heel betrouwbaar. Kimmich en Sabitzer speel je er natuurlijk ook niet even uit en dan is Goretska nog niet eens beschikbaar op het moment.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen