Erik ten Hag zet deur voor basisplaats Ronaldo op een kier

Erik ten Hag zet deur voor basisplaats Ronaldo op een kier

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 augustus 2022 – Erik ten Hag heeft vrijdag vooruitgeblikt op zijn debuut in de Premier League. Manchester United speelt zondag tegen Brighton & Hove Albion zijn eerste wedstrijd onder de Nederlandse trainer. Het is niet ondenkbaar dat Ten Hag 'gewoon' met Cristiano Ronaldo start.

Ronaldo zou normaal gesproken op dit moment niet in aanmerking komen voor een basisplaats. Een blessure van Anthony Martial heeft de situatie echter veranderd. De Britse pers wilde vrijdag wel weten of Ronaldo door de kwetsuur van de Franse aanvaller toch gaat starten. "We zullen zien. Ik ben zeer blij met Ronaldo. Hij is een topaanvaller. Hij is hier en maakt deel uit van de selectie", is het enige wat Ten Hag kwijt wilde.

Ronaldo miste mede vanwege familie-omstandigheden een groot deel van de voorbereiding. Ondanks zijn vertrekwens meldde de Portugese aanvaller zich vorige week in Manchester, waar hij gesprekken met Ten Hag en de clubleiding voerde. Ronaldo kreeg van zijn werkgever te horen dat een vertrek onbespreekbaar is, dus meldde hij zich later die week op het trainingsveld.

Ten Hag liet vervolgens in duidelijke bewoordingen merken dat Ronaldo nog niet klaar was voor de start van het seizoen. Omdat de aanvaller een groot deel van de voorbereiding had gemist, was hij fysiek minder ver dan zijn teamgenoten. Toch maakte Ronaldo een paar dagen later zijn eerste speelminuten van het seizoen in een oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano.

Ronaldo verscheen aan de aftrap en werd halverwege het vriendschappelijke duel gewisseld. Nog voor het laatste fluitsignaal geklonken, had de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or het stadion verlaten. Zonder toestemming van Ten Hag, die het 'onacceptabel' noemde dat Ronaldo eerder was vertrokken.

Reacties

gerelateerd