Barça geeft Lewandowski rugnummer 9: "Memphis begreep het"

5 augustus 2022, 14:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Lewandowski heeft bij FC Barcelona rugnummer 9 overgenomen van Memphis Depay. Dat is volgens voorzitter Joan Laporta een beslissing van de club geweest.

Lewandowski werd deze vrijdag gepresenteerd in Camp Nou. Een kleine verrassing was dat hij het veld betrad in een shirt met rugnummer 9. Dat rugnummer behoorde tot voor kort toe een Memphis Depay. De Oranje-international speelde daar vorig seizoen en gedurende de voorbereiding mee.

"Het is een beslissing van de club geweest", vertelt Laporta op de persconferentie na de traditionele presentatie in Camp Nou. "We hebben de beslissing om reclameredenen genomen en vonden het gepast. Het is gebeurd met respect voor Memphis, die het perfect begreep."

Dat Memphis een nieuw rugnummer moet kiezen, kan niet los worden gezien van de situatie van de Oranje-international in de Catalaanse hoofdstad. Er is voor de aanvaller eigenlijk geen plek meer in de selectie van Xavi. Barça trok deze zomer Lewandowski en Raphinha aan en hield Ousmane Dembélé aan boord. Daarnaast hebben Pierre-Emerick Aubemeyang, Ferran Torres en Ansu Fati een streepje voor bij de trainer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen