Slot komt met update over Giménez, Kökcü, Trauner en Dilrosun

Slot komt met update over Giménez, Kökcü, Trauner en Dilrosun

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 augustus 2022 – Santiago Giménez is er nog niet bij als Feyenoord zondag het Eredivisie-seizoen start tegen Vitesse. De werkvergunning van de Mexicaanse aanwinst is nog niet rond. Orkun Kökcü moet vanwege een lichte blessure de seizoensopener eveneens aan zich voorbij laten gaan, terwijl achter de namen van Gernot Trauner en Javairô Dilrosun nog een klein vraagteken staat.

Feyenoord nam Giménez deze zomer over van Cruz Azul. De Rotterdammers betaalden naar verluidt vier miljoen euro voor 50 procent van de transferrechten van de beoogde nieuwe aanvalsleider. Hij vloog deze week naar Mexico en komt vandaag of morgen terug. Op z'n vroegst staat hij komende maandag op het trainingsveld van Feyenoord, zo vertelde Arne Slot vrijdag tijdens een persmoment.

Slot hoopt dit seizoen met Feyenoord een rol te kunnen spelen in de titelstrijd. "Als je kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV dan schat ik in dat de nieuwe landskampioen heel veel punten moet gaan halen", aldus Slot in een interview in de vrijdageditie van het Algemeen Dagblad. "Ruim meer dan tachtig punten, denk ik. Wij moeten dus ook héél veel punten pakken om bij te kunnen blijven."

Volgens de trainer zit Feyenoord in een andere fase dan Ajax en PSV. "Maar we hebben ondanks dat al aangetoond dat we in de buurt kunnen komen", doelt hij op vorig seizoen. Toen eindigden de Rotterdammers op twaalf punten achterstand van Ajax. "Twaalf punten klinkt als veel. Maar we verloren allebei de Klassiekers. Win je die wel, dan gaan er bij Ajax zes af en bij ons zes bij en dan sta je dus gelijk. En dan was het ook nog zo dat wij in een lege Kuip tegen Ajax speelden en Ajax ons ontving in een volle Arena. Maar goed, tweemaal winnen is misschien makkelijk praten, maar ik heb in die onderlinge wedstrijden geen krachtsverschil gezien."

Reacties

gerelateerd