Bayern-salarissen op straat: De Ligt niet een van de topverdieners

Bayern-salarissen op straat: De Ligt niet een van de topverdieners

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 augustus 2022 – De salarissen van de spelers van Bayern München liggen op straat. Sadio Mané is het best verdienende selectielid. Matthijs de Ligt behoort niet tot de absolute grootverdieners.

BILD stelt dat de van Liverpool overgekomen Sadio Mané een bruto jaarsalaris van 22 miljoen euro opstrijkt. Daarmee verdient hij net wat meer dan Manuel Neuer (21 miljoen euro), Thomas Müller (20,5 miljoen euro), Leroy Sané (20 miljoen euro), Kingsley Coman (20 miljoen euro), Joshua Kimmich (19,5 miljoen euro) en Serge Gnabry (19 miljoen euro).

De Ligt moet qua salaris weliswaar meerdere spelers boven zich dulden, maar hoeft zeker niet op een houtje te bijten. Hij is met de Duitse club een salaris van 16 miljoen euro overeengekomen. De aanwinst moest deze zomer financieel wat water bij de wijn doen om zijn overstap van Bayern naar Juventus mogelijk te maken. In Turijn verdiende hij jaarlijks tien miljoen euro, netto.

Naar het zich laat aanzien zal De Ligt vrijdagavond niet in de basis staan bij Bayern in de competitiestart tegen Eintracht Frankfurt. De Nederlandse verdediger krijgt de tijd om te wennen en moet bovendien nog een kleine conditionele achterstand wegwerken.

Reacties

gerelateerd