Transferweekje: vertrekkers bij Feyenoord en Barça, aankoop Ajax

6 augustus 2022, 12:00

Het seizoen is begonnen, maar er wordt nog altijd volop gehandeld op de transfermarkt. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord moet vrezen

Het Conference League-succes van Feyenoord heeft zijn keerzijde. Meerdere spelers hebben zich het afgelopen seizoen in de kijker gespeeld van clubs uit de grote Europese competities, van wie twee deze zomer een toptransfer maakten: Tyrell Malacia (Manchester United) en Luis Sinisterra (Leeds United). Naar het zich laat aanzien voegt Fredrik Aursnes zich binnenkort in dat rijtje. Hij staat op het punt voor 15 miljoen euro de overstap naar het Benfica van trainer Roger Schmidt te maken. Daarmee is de leegloop niet ten einde. Sinds deze week is duidelijk dat Marcos Senesi in de belangstelling staat van clubs uit de Premier League. Eerst maakte Fabrizio Romano melding van interesse van AFC Bournemouth, een dag later onthulde 1908.nl dat ook West Ham United zijn oog heeft laten vallen op de Argentijnse centrale verdediger. Het is een lucratieve transferperiode voor Feyenoord, maar er blijft weinig zo over van het team dat op 25 mei in de finale van de Conference League stond.

Ajax heeft nieuwe rechtsback bijna binnen

Ten Hag blijft hopen op jonge Sloveen

Manchester United wist zich tot nu toe al te versterken met Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Christian Eriksen. Toch is men op Old Trafford zeker nog niet tevreden over de huidige transferperiode. Om serieus mee te doen voor het kampioenschap in de Premier League moet er deze maand nog wat gaan gebeuren. In de zoektocht naar doelpunten is Ten Hag uitgekomen bij Benjamin Sesko, een 19-jarige spits van RB Salzburg. Hij maakte onlangs nog zijn opwachting in een oefenwedstrijd tegen Ajax. Sesko wordt naar verluidt gevolgd door meerdere Europese grootmachten, maar volgens Fabrizio Romano heeft United goede papieren. Er zal echter wel een zak geld op tafel moeten komen, aangezien Sesko nog tot de zomer van 2026 vastligt bij Salzburg.

Dilemma: miljoenen ontvangen of doelpuntenmaker behouden?

Grote schoonmaak bij FC Barcelona

Nog altijd is het maar zeer de vraag of Frenkie de Jong en Memphis Depay komend seizoen nog in het shirt van FC Barcelona zullen spelen. Voor beide spelers zou een vertrek naar Chelsea inmiddels een serieuze mogelijkheid zijn. Aan Memphis werd in ieder geval pijnlijk duidelijk gemaakt dat hij niet langer nodig wordt geacht in Camp Nou, waar aanwinst Robert Lewandowski rugnummer negen van hem overnam. Overigens zijn het niet de enige twee die deel uitmaken van de grote schoonmaak in Barcelona. Riqui Puig rondde deze week al zijn opvallende transfer naar LA Galaxy af en volgens Spaanse media wil de club ook Sergiño Dest en Martin Braithwaite snel ergens slijten. Het is wederom een onrustige transferzomer in Catalonië. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen