De Ligt moet zich in de basis knokken: "Het wordt niet eenvoudig"

5 augustus 2022, 09:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München begint vrijdagavond aan zijn jacht op de elfde landstitel op rij. Sky-journalist Florian Plettenberg verwacht dat Matthijs de Ligt nog geen basisplaats heeft bij de competitiestart tegen Eintracht Frankfurt.

De Ligt kwam deze zomer voor een kleine tachtig miljoen euro (inclusief bonussen) over van Juventus, maar heeft fysiek gezien nog wat stappen te zetten. Julian Nagelsmann gaf twee weken geleden aan geschrokken te zijn van de fitheid van de Nederlandse centrale verdediger. Bij een conditietest moest De Ligt de strijd vroegtijdig staken. "Na afloop van de training zei hij dat hij in vier jaar nog nooit zo hard had hoeven trainen. En dat terwijl het voor ons dus een normale training was", zei de oefenmeester.

Afgelopen zaterdag nam De Ligt plaats op de bank toen Bayern het in de strijd om de Duitse Supercup opnam tegen RB Leipzig. De Oranje-international heeft zijn conditionele achterstand waarschijnlijk nog niet helemaal weggewerkt en moet zodoende vermoedelijk ook vrijdag genoegen nemen met hoogstens een invalbeurt. "Ik verwacht dat hij tegen Frankfurt nog niet in de basis staat", zegt Plettenberg tegen de NOS. "De Ligt moet eerst op niveau komen en heeft nog steeds wat tijd nodig na zijn komst van Juventus. Dayot Upamecano is in een viermansdefensie zijn concurrent en momenteel iets verder. Het wordt niet eenvoudig voor De Ligt."

Plettenberg verwacht dat De Ligt - een van de duurste aankopen in de geschiedenis van Bayern - op een gegeven moment Upamecano wel zal voorbijstreven. "Ja, dat zal ook ongetwijfeld gaan gebeuren, al wil ik nog niet zover gaan om hem nu al te bestempelen als nieuwe leider van de verdediging. Maar wie 68 miljoen euro exclusief 10 miljoen aan bonussen overmaakt, neemt een risico. Dan moet je hem vroeg of laat gaan opstellen", aldus de journalist.

Mazraoui en Gravenberch

Ook Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch lijken niet te gaan starten tegen Eintracht Frankfurt. "Gravenberch maakt een prima indruk en heeft zich in korte tijd zeer geliefd gemaakt. Maar tegen Leipzig kreeg Marcel Sabitzer de voorkeur en ik verwacht dat dat tegen Frankfurt niet anders zal zijn. En als Leon Goretzka terugkeert van zijn blessure, wordt het voor Gravenberch nog moeilijker. Joshua Kimmich en Goretzka zijn op het middenveld onbetwiste basiskrachten", stelt Plettenberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen