Voorzitter van Napoli hekelt Afrika Cup: "Dan zijn wij idioten"

Voorzitter van Napoli hekelt Afrika Cup: "Dan zijn wij idioten"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 augustus 2022 – Aurelio de Laurentiis heeft in Italië weer eens voor opschudding gezorgd. De veelbesproken voorzitter van SSC Napoli deed dat dit keer met uitspraken over de Afrika Cup. De Laurentiis liet merken dat hij niet bepaald blij is met de huidige regels over het afstaan van spelers.

In de persoon van André-Frank Zambo Anguissa (Kameroen) en Victor Osimhen (Nigeria) heeft Napoli momenteel twee Afrikaanse spelers onder contract staan. Begin dit kalenderjaar moest de club uit Napels ook Kalidou Koulibaly (inmiddels Chelsea) afstaan aan Senegal. Anguissa ging destijds op pad met Kameroen, terwijl Oshimen vanwege een blessure moest afhaken.

"Praat niet meer met me over Afrikaanse voetballers", liet een gefrustreerde De Laurentiis weten op de Italiaanse televisie. "Laat ze maar een verklaring tekenen waarin ze afstand nemen van deelname aan de Afrika Cup. Anders heb ik ze in ieder geval niet meer nodig. Wij zijn idioten als we hun salarissen gewoon betalen en ze toch een paar wedstrijden moeten missen."

De uitspraken van De Laurentiis zullen weinig effect sorteren. Het is volgens de reglementen van de FIFA verplicht om voetballers af te staan voor de Afrika Cup. Voorlopig heeft de voorzitter van Napoli mazzel. De eerstvolgende editie van het toernooi vindt begin 2024 pas plaats. Dan treden in totaal 24 deelnemers aan in gastland Ivoorkust.

Reacties

gerelateerd