DONE DEAL! Ajax winkelt in Italië en heeft gewenste spits binnen

DONE DEAL! Ajax winkelt in Italië en heeft gewenste spits binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 augustus 2022 – Ajax heeft de komst van Lorenzo Lucca donderdagavond wereldkundig gemaakt. De 21-jarige spits komt op huurbasis over van het Italiaanse Pisa, dat een miljoen euro kan bijschrijven. Ajax heeft in de onderhandelingen ook een optie tot koop afgedwongen.

De transfer van Lucca hing al een tijdje in de lucht. Nu is er witte rook vanuit Amsterdam en kan de boomlange spits zich voegen bij de selectie van trainer Alfred Schreuder. De jeugdinternational van Italië is 2.01 meter lang en kopsterk. Daarmee voldoet hij een het profiel van targetman, waar de Amsterdammers de afgelopen periode naar op zoek waren.

Lucca speelde het grootste gedeelte van zijn jeugd bij Torino. Uiteindelijk zette hij zijn eerste stappen als profvoetballer in het shirt van Vicenza. Daarna volgde een succesvol seizoen bij Palermo in de Serie C. Dat leverde hem een fraaie transfer op naar Pisa, waarmee hij vorig seizoen in de Serie B actief was. Lucca lag nog tot medio 2026 vast bij de club.

De talentvolle Italiaan is de zesde aanwinst voor Ajax. Eerder trokken de Amsterdammers de portemonnee voor Steven Bergwijn (ruim 31 miljoen euro), Calvin Bassey (23 miljoen euro), Brobbey (ruim 16 miljoen euro), Owen Wijndal (10 miljoen euro) en Francisco Conceiçao (5 miljoen euro). Lucca moet in Amsterdam gaan concurreren met Brobbey.

Reacties

gerelateerd