Eindelijk! De Eredivisie wordt geopend in het Abe Lenstra Stadion

5 augustus 2022, 07:00   Bijgewerkt: 4 augustus 2022, 23:34

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 augustus.

Wedstrijden

sc Heerenveen - Sparta Rotterdam (20.00 uur)

Om 20.00 uur vanavond is het eindelijk zo ver. Na meer dan twee maanden zomerstop gaat het nieuwe Eredivisieseizoen van start. In de openingswedstrijd treft sc Heerenveen met nieuwe trainer Kees van Wonderen het Sparta van Maurice Steijn, die de club vorig seizoen knap op het hoogste niveau hield. Welke ploeg pakt de eerste drie punten van het nieuwe seizoen?

Heracles Almelo - ADO Den Haag (20.00 uur)

De Keuken Kampioen Divisie is dit seizoen zo mogelijk nóg sterker dan afgelopen jaar. Dat blijkt al uit een van de affiches in speelronde één. Heracles dacht vorig seizoen al veilig te zijn, maar degradeerde met de ooit heilige 34 punten tóch uit de Eredivisie. Uiteraard is de ambitie om direct weer terug te keren. Ook voor ADO, onder leiding van de nieuwe trainer Dirk Kuyt, is promotie een belangrijk doel. Wie slaat de eerste slag?

Eintracht Frankfurt - Bayern München (20.30 uur)

Tien jaar op rij was Bayern München de sterkste in de Bundesliga. Het is dan ook nog maar de vraag of dat komend seizoen anders zal zijn. Toch is de openingswedstrijd al niet makkelijk. Der Rekordmeister gaat op bezoek bij Eintracht Frankfurt, dat in mei nog de Europa League wist te winnen. Gaan we Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui hun competitiedebuut zien maken in deze topper? 

Olympique Lyon - AC Ajaccio (21.00 uur)

Peter Bosz kende een moeizaam debuutjaar in Lyon, maar kreeg van de clubleiding de kans om het komend seizoen beter te doen. De club heeft op papier een betere selectie - waar ook oud-Ajacied Nicolas Tagliafico deel van uitmaakt - en zou de teleurstellende achtste plaats van vorig seizoen dan ook makkelijk moeten kunnen overtreffen. Ook de openingswedstrijd tegen het gepromoveerde AC Ajaccio mag geen probleem zijn, toch? 

Voetbal op tv

18.30 uur: Greuther Fürth - Karlsruher SC, Viaplay - live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

18.30 uur: SV Sandhausen - Fortuna Düsseldorf, Viaplay - live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

20.00 uur: sc Heerenveen - Sparta Rotterdam, ESPN 2 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: Heracles Almelo - ADO Den Haag, ESPN 3 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Eintracht Frankfurt - Bayern München, Viaplay - live verslag van het duel in de Bundesliga

20.45 uur: Club Brugge - Zulte Waregem, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het duel in de Pro League

21.00 uur: Olympique Lyonnais - AC Ajaccio, Ziggo Sport - live verslag van het duel in de Ligue 1

21.00 uur: Crystal Palace - Arsenal, Viaplay - live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen