Twaalfde aanwinst voor Sparta: Eredivisieminuten voor PSV-talent

4 augustus 2022, 12:30   Bijgewerkt: 4 augustus 2022, 12:36

PSV heeft de twintigjarige Shurandy Sambo verhuurd aan Sparta Rotterdam. De rechtsback is voor de Spangenaren alweer de twaalfde versterking van deze transferzomer. Voor PSV is het een mooie kans om het talent uit de eigen jeugdopleiding op Eredivisieniveau aan het werk te zien, al heeft Sparta ook een optie tot koop bedongen. Door de Eindhovenaren wordt deze optie niet benoemd. 

De jonge Sambo zit al een tijdlang dicht tegen het eerste van PSV aan. Hij speelde al 44 wedstrijden met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, maar kreeg vorig seizoen te maken met een zware knieblessure. Deze voorbereiding stond hij er weer en deed hij met het eerste mee. Daar heeft hij echter concurrentie van aanwinst Ki-Jana Hoever, Phillipp Mwene en eventueel ook de multi-inzetbare Jordan Teze, waarmee zijn kansen op speeltijd bij Sparta een stuk groter zijn.

"Shurandy is een jongen waar we veel potentie in zien", vertelde technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van Sparta. "Hij heeft laten zien het niveau van de Keuken Kampioen Divisie ontgroeid te zijn en de stap naar de Eredivisie te kunnen maken. Hij krijgt bij ons de kans om daar zijn kwaliteit te bewijzen en hij geeft ons meer verdedigende opties aan de rechterkant. Waarna wij de mogelijkheid hebben hem definitief vast te leggen."

Twaalfde versterking

Sambo is voor Sparta alweer de twaalfde versterking van deze transferzomer. Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Charles-Andreas Brym, Younes Namli, Mike Eerdhuijzen, Jonathan de Guzman, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij, Jason Lokilo, Omar Rekik en Koki Saito vonden allemaal al hun weg naar Het Kasteel. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen