'Barcelona moet tweetal wederom vragen om salarisvermindering'

4 augustus 2022, 11:43

FC Barcelona staat mogelijk voor een groot probleem. De club haalde de zomer Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessie en Andreas Christensen al naar Camp Nou, maar dreigt niet al deze aanwinsten in te kunnen schrijven. Nu een rampscenario dreigt voor de club, wordt er opnieuw om salarisoffers gevraagd.

In het bijzonder zijn het Gerard Piqué en Sergio Busquets op wie de club in dat geval hoopt te kunnen rekenen. Volgens verschillende Spaanse media, onder wie Sport en El Mundo Deportivo, heeft de club inmiddels met de zaakwaarnemers van die twee spelers over een eventuele salarisvermindering gesproken. 

Overigens is nog niet zeker dat het ook zo ver zal komen. De club hoopt dat het met onder meer de inkomsten uit tv-rechten genoeg geld heeft gegenereerd om alle nieuwe spelers wél in te kunnen schrijven. De Catalanen wachten momenteel op antwoord van La Liga, aan wie om bevestiging gevraagd is. 

Recent verleden

Dat Barça echter wederom aan salarisoffers moet denken, is gezien het recente verleden zeer opmerkelijk. Al sinds de coronacrisis heeft de club de eigen spelers meerdere malen moeten vragen om een deel van hun salaris in te leveren. Dat dit opnieuw gevraagd moet worden, terwijl er meer dan 150 miljoen euro aan nieuwe spelers is uitgegeven, is dan ook opmerkelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar halen ze het gore lef vandaan. Fuck Barça.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap wel wat de ambitie van Laporta is. Hij wil natuurlijk een nog grotere puinhoop voor zijn opvolger straks achterlaten dan dat hij van Bartomeu heeft aangetroffen. En omdat dat al aanzienlijk was, moet hij natuurlijk wel zijn best doen. Dus dan kom je tot dit soort... tsja, beleid wil ik het niet noemen... faalgedrag? Want een kleuter kan deze sommetjes natuurlijk maken. Dit is het bedrag wat we van La Liga aan salaris mogen uitgeven; dit is wat we nu hebben + dit is wat we onze nieuwe aankopen bieden. Als die laatste twee samen op meer uitkomen dan het eerste, past het dus niet. Schofferen van clubiconen of regelrechte contractbreuk, dat soort kleine details doen er natuurlijk niet toe voor Laporta. Waarom zou je je om dat soort futiliteiten druk gaan maken?

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat ze bij die pool niet alvast gaan leuren. Naar verluidt verdient die man meer dan clubicoon Piqué. En anders gaat hij maar de muren van Camp Nou stukadoren. Hij heeft een contract van 4 jaar dus je kan hem gewoon aan het werk zetten. Alle tijd om te leren

nuvolari
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heb jij iets tegen polen? of kan je het niet hebben dat "die pool" allang binnen is en jij nog lang moet teren op je rotbaantje dag in dag uit?!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen