Eiting kiest met terugkeer naar Nederland voor oude bekende

4 augustus 2022, 09:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carel Eiting is na twee jaar terug in Nederland. De 24-jarige middenvelder werd donderdagochtend gepresenteerd door FC Volendam, waar hij een contract heeft getekend tot de zomer van 2024. De transfervrije Eiting had naar verluidt andere opties, zoals FC Utrecht en Fortuna Düsseldorf, maar koos heel bewust voor de promovendus.

In het bijzonder heeft zijn stap te maken met trainer Wim Jonk. De twee kennen elkaar namelijk goed: Jonk was werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij Ajax in de jaren dat Eiting deze doorliep. Waar de trainer in 2019 Amsterdam verliet om bij Volendam aan de slag te gaan, bleef een doorbraak van Eiting in Ajax 1 uit. Via Huddersfield Town (huur), Genk en opnieuw Huddersfield komt hij Jonk nu wederom tegen. 

"Ik heb heel veel zin om voor FC Volendam te spelen", begon Eiting op de clubwebsite. "Een club met veel ambities en een mooie groeipotentie. Ik heb enorm veel vertrouwen in Wim Jonk en zijn team. Ik denk dat hun filosofie over voetbal perfect bij mij past en ik weet zeker dat ik me bij hun verder kan ontwikkelen."

Transfers FC Volendam

Eiting is de derde versterking van het gepromoveerde FC Volendam. Eerder deze week haalde de club oude bekende Henk Veerman terug naar het vissersdorp, terwijl Benaissa Benamar - vorig seizoen al verhuurd aan de club - inmiddels definitief is vastgelegd. Volendam trapt het nieuwe seizoen zondagmiddag om 12.15 uur af met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen