Chelsea telt 65 miljoen euro neer voor volgende topaanwinst

3 augustus 2022, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc Cucurella is de vijfde zomeraanwinst van Chelsea. De Londense club heeft de komst van de 24-jarige linkervleugelverdediger van Brighton & Hove Albion vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Chelsea telt 65 miljoen euro (exclusief bonussen) neer voor de komst van Cucurella, die ook hoog op het verlanglijstje van Manchester City stond.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat Chelsea de slag om Cucurella zou winnen. The Blues bereikten onlangs een persoonlijk akkoord met de Spanjaard over een contract tot de zomer van 2028. Chelsea is nu ook met Brighton & Hove Albion tot overeenstemming gekomen over de transfervoorwaarden. Even leek het erop dat Levi Colwill als pasmunt zou worden gebruikt, maar de negentienjarige verdediger bewandelt in een aparte transfer de omgekeerde weg.

Cucurella werd opgeleid door FC Barcelona, maar speelde slechts één officiële wedstrijd in de hoofdmacht van de Catalaanse club. In het seizoen 2018/19 werd de linksback uitgeleend aan Eibar, een jaar later vertrok hij op huurbasis naar Getafe. Die club lijfde hem in 2020 definitief in. Vorig seizoen stapte Cucurella over naar Brighton & Hove Albion, waar hij zich in beeld speelde bij Engelse top.

Na Raheem Sterling (ruim 56 miljoen euro), Kalidou Koulibaly (38 miljoen euro), Carney Chukwuemeka (18 miljoen euro) en Gabriel Slonina (ruim 9 miljoen euro) is Cucurella de vijfde aankoop van Chelsea deze zomer. De ploeg van trainer Thomas Tuchel nog niet klaar op de transfermarkt. In elke linie kan er eigenlijk nog wel wat bij. Veel namen zingen rond op Stamford Bridge, onder meer die van Denzel Dumfries, Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen