PSV laat Shurandy Sambo jaar rijpen in de Eredivisie

3 augustus 2022, 19:11

Shurandy Sambo staat op het punt om PSV tijdelijk te verlaten. De twintigjarige rechtsback wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, zo meldt onder meer het Eindhovens Dagblad. Sambo wordt woensdagavond nog medisch gekeurd en zal snel aansluiten bij de selectie van trainer Maurice Steijn.

Sambo maakte tijdens de voorbereiding van PSV een goede indruk. Door de hevige concurrentie op de rechtsbackpositie schopte hij het echter net niet tot de A-selectie. Bij Sparta gaat Sambo alsnog vlieguren in de Eredivisie maken. Er waren meer clubs geïnteresseerd in een samenwerking met de rechtsback. Zo wilden SC Cambuur en Vitesse de jonge verdediger eveneens aantrekken.

PSV-watcher Rik Elfrink schrijft op Twitter dat Sambo over de streep is getrokken door het verhaal van Sparta-directeur Gerard Nijkamp en écht gras op Het Kasteel. Dat laatste kon Cambuur hem niet bieden. De Leeuwarders waren een jaar geleden nog heel dicht bij de komst van Sambo. Toen gooide een zware blessure roet in het eten. Nu grijpt Cambuur opnieuw mis.

Sambo speelde tot op heden één officiële wedstrijd in het eerste elftal van PSV. Namens Jong PSV kwam hij 44 keer uit in de Keuken Kampioen Divisie. Op de positie van rechtsback verloor hij in de voorbereiding de concurrentiestrijd van Phillipp Mwene en Ki-Jana Hoever, terwijl Mauro Júnior ook heeft bewezen als rechtsachter uit de voeten te kunnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen