Kuyt eerlijk: "Dat is denk ik het beste wat me kon overkomen"

3 augustus 2022, 17:27

Dirk Kuyt is met de kennis van nu blij dat hij in 2021 geen hoofdtrainer van Feyenoord werd. De voormalig aanvaller was voorbestemd Dick Advocaat te vervangen, maar de Rotterdammers kozen ervoor om met Arne Slot in zee te gaan.

"Ik had het destijds graag willen doen, ja", geeft de trainer van ADO Den Haag toe in een interview in het Algemeen Dagblad. "Maar het is denk ik het beste wat me kon overkomen dat ik het niet werd. Dat heeft niets met Feyenoord te maken, maar zo kon ik wel echt de rust nemen die ik nodig had."

Kuyt vertrok begin 2021 bij Feyenoord en vond geen club waar zijn hart een sprongetje van maakte, waardoor hij een tijdje zonder club zat. In die periode nam hij ook wat afstand van het voetbal. "Dat vond ik heerlijk. Wat ik allemaal heb gedaan? Weinig bijzonders. In coronatijd kon er weinig en werd ik gedwongen om na te denken over het leven. En verder heb ik vooral gerust en ontspanning gezocht, met de mensen om me heen. Geregeld ging ik stukken van vijf of tien kilometer lopen met vrienden. Ik was aan dat leven in de luwte toe. Het was nodig om mezelf te resetten."

Bij ADO Den Haag is Kuyt begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De oud-international sluit niet uit dat hij ooit nog aan de slag gaat bij Feyenoord, al is hij daar op dit moment niet mee bezig. "Ik heb geleerd het van jaar tot jaar te bekijken. Of Feyenoord een stip aan de horizon is? Nou, eigenlijk niet. Als speler riep ik heel hard dat ik per se terug wilde keren, maar dat ga ik nu niet doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat het voor Feyenoord ook het beste is overkomen, Slot ipv Kuyt. Als jeugdtrainer was Kuyt geen succes. Gun hem het beste bij ADO en als voetballer terug naar Feyenoord en kampioen worden kwam ook mede door Kuyt.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat het voor Feyenoord ook het beste is overkomen, Slot ipv Kuyt. Als jeugdtrainer was Kuyt geen succes. Gun hem het beste bij ADO en als voetballer terug naar Feyenoord en kampioen worden kwam mede door Kuyt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen