Jasper Cillessen laat zich overtuigen en keert terug bij NEC

3 augustus 2022, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC gaat zich daadwerkelijk versterken met Jasper Cillessen, zo verzekert De Telegraaf. De 33-jarige doelman heeft zich door Marcel Boekhoorn laten verleiden tot een terugkeer naar Nijmegen. De investeerder vloog deze week naar Valencia en slaagde erin Cillessen te overtuigen om weer bij NEC aan de slag te gaan.

Bronnen rondom Cillessen hebben aan De Telegraaf de berichtgeving van Omroep Gelderland over de aanstaande terugkeer bevestigd. De doelman is op dit moment onderweg van Valencia naar Nijmegen. Cillessen wordt donderdag medisch gekeurd door NEC. Dan worden ook de mondelinge afspraken op papier gezet en het meerjarige contract ondertekend.

Cillessen staat op dit moment nog onder contract bij Valencia, maar zijn rol bij de Spaanse club is uitgespeeld. Giorgi Mamardasjvili is aangewezen als eerste keeper en met Jaume Domènech en Cristian Rivero heeft trainer Gennaro Gattuso nog twee andere opties achter de hand. Cillessen is bovendien een van de best verdienende spelers van de selectie, wat voor Valencia extra reden is hem deze zomer te lozen.

Bij NEC keert Cillessen terug bij de club die hem opleidde en hem een kans in het profvoetbal gaf. In 2011 vertrok hij uit Nijmegen om bij Ajax aan de slag te gaan. Vijf jaar later werd hij verkocht aan FC Barcelona, waar hij de tweede doelman achter Marc-André ter Stegen werd. Voor liefst 35 miljoen euro stapte Cillessen in 2019 over naar Valencia. In de sinaasappelstad werd hij, mede door blessureleed, nooit helemaal onbetwist.

Besproken met Van Gaal

Bij NEC hoopt Cillessen in beeld te blijven bij Louis van Gaal. Volgens bovengenoemde krant heeft de doelman zijn stap naar de Nijmeegse club besproken met de bondscoach en keeperstrainer Frans Hoek. Cillessen weet dat het met het oog op het WK van komende winter belangrijk is om wekelijks te spelen. Waar hij bij Valencia voornamelijk de bank zou warm houden, is Cillessen bij NEC verzekerd van een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

‘Lekker’, zal Matthijs Branderhorst denken. En gelijk heeft hij, als degelijke keeper die nu op de reservebank kan gaan zitten. NEC schiet hier weinig tot niets mee op. Het geld had Boekhoorn beter kunnen uitgeven aan een spits, die komt NEC echt nog tekort.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cillesen vaak geblesseerd, dus zal Branderhorst waarschijnlijk nog best wat kunnen spelen denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen