Bij Bayern mislukte Sanches krijgt nieuwe kans in Europese top

3 augustus 2022, 16:02

Renato Sanches krijgt een herkansing in de Europese top. Paris Saint-Germain en Lille OSC hebben volgens transferspecialist Fabrizio Romano overeenstemming bereikt over de transfer van de 24-jarige middenvelder. Met de overgang is een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid.

Sanches begon zijn loopbaan bij Benfica en werd in 2016 voor 35 miljoen euro gekocht door Bayern München. De middenvelder leek een gouden toekomst tegemoet te gaan, maar slaagde er niet in om in Duitsland de hoge verwachtingen waar te maken. Ook op huurbasis bij Swansea City liet hij eveneens niet zijn waarom hij een paar jaar eerder de Golden Boy Award voor grootste van Europa won.

Na slechts tien basisplaatsen in de Bundesliga, vertrok Sanches in 2019 alweer uit Duitsland. Bij Lille hervond hij het voetbalgeluk en haalde hij bovendien zijn oude niveau. De wederopstanding van de Portugese middenvelder is bij Paris Saint-Germain niet onopgemerkt gebleven. In de Franse hoofdstad wordt Sanches herenigd met Christophe Galtier, de trainer die hem weer aan het voetballen kreeg.

De komst van Sanches kan niet los worden gezien van de situatie van Georginio Wijnaldum in Parijs. De Oranje-international mag zoals bekend vertrekken en staat in de nadrukkelijke belangstelling van AS Roma. De clubs zouden na moeizame onderhandelingen eindelijk een akkoord hebben bereikt over de overgang van Wijnaldum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen