Til van held naar schlemiel: 'Niet in staat tot simpele aanname of pass'

3 augustus 2022, 12:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Til heeft in twee officiële wedstrijden voor PSV twee gezichten laten zien. De aanwinst bewees in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax door zijn ploeg met een hattrick naar een 3-5 overwinning te schieten. Zijn optreden drie dagen later in de voorronde van de Champions League tegen AS Monaco was echter niet om over naar huis te schrijven. 

Dat viel verschillende aanwezige journalisten op. De Volkskrant sprak van een 'matig spelende Til', terwijl het Franse So Foot nog een stuk harder was voor de van Spartak Moskou overgenomen speler. 'Aanvallende middenvelder was niet in staat om een simpele aanname of pass goed uit te voeren', schreef het medium.

Kenneth Pérez

Ook analist Kenneth Pérez was bij ESPN dit keer niet onder de indruk van Til. Hij zag zelfs hoe de middenvelder de reden was dat PSV niet kon voetballen zoals het wilde. "Ze kregen geen rust in balbezit", begon hij. "Maar dat is niet gek, want Til was daar de vrije man. Daar stopte het. Dat is gewoon hoe hij voetbalt, dat zal je nog heel vaak tegenkomen."

"Het mag toch geen verrassing zijn", ging de Deen verder. "Je staat elke dag met elkaar op het veld. Dit is de consequentie van hem opstellen, maar je krijgt er andere dingen voor terug. Hij heeft andere kwaliteiten, maar dit zal altijd het probleem blijven. Hij wordt hierin niet veel beter."

Lees ook: Kranten wijzen verschillende PSV-uitblinkers aan tegen Monaco

Reacties

Leenkooijman24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ondanks dat hij een middelmatige speler is heeft hij wel een neusje voor het en volgens mij draait daar toch alles om. Plus dat deze speler het zelf weet en verteld dat hij niet voor de combinatie is hoe eerlijk kun je zijn. Ik ken ook spelers die zich de beste vinden en geen bal raken en ook niet kunnen scoren dus geef mij maar Til.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zegt dan wat over de verdediging van Ajax want die kregen geen grip op iemand die niet kan voetballen. Zorgwekkend zwakke verdediging dus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen