Stunt in de maak? Spaanse pers linkt Cillessen aan oude club NEC

3 augustus 2022, 11:56   Bijgewerkt: 24 januari 2023, 17:31

NEC gaat mogelijk een bijzondere slag slaan op de transfermarkt. Verschillende Spaanse media spraken over een mogelijke terugkeer van Jasper Cillessen in Nijmegen, wat vervolgens ook [a,https://www.gld.nl/sport/7743858/zou-het-dan-toch-cillessen-terug-naar-nec?at_medium=Social%20media&utm_medium=Social%20media&at_campaign=Twitter&utm_campaign=Twitter&utm_source=twitter&utm_content=artikel&utm_term=sportgld,_blank,Omroep Gelderland] kon bevestigen. De 33-jarige doelman mag vertrekken bij zijn huidige club Valencia, maar werd eerder deze transferwindow nog gelinkt aan Ajax en PSV.

Een terugkeer bij NEC zou dus met recht een stunt genoemd kunnen worden. Cillessen werd opgeleid door de Nijmeegse club en brak daar ook door in het betaald voetbal. Dat gegeven zou zijn keuze kunnen verklaren. In 2011 zette hij de stap naar Ajax, vanwaar hij via FC Barcelona bij Valencia terecht kwam. 

In Valencia was Cillessen door onder meer verschillende blessures lang niet altijd eerste keeper. Onlangs zou hij zelfs te horen hebben gekregen dat hij in de plannen van de nieuwe trainer Gennaro Gattuso helemaal niet meer voorkomt. Een vertrek van de doelman zou voor Valencia ook financieel goed uitkomen.

PSV en Ajax

De naam van Cillessen kwam vervolgens voorbij bij PSV en Ajax. Maar waar de Eindhovenaren uiteindelijk voor Walter Benítez kozen, besloot Ajax helemaal geen nieuwe doelman te halen. Bij NEC zou hij dus mogelijk wel terecht kunnen, al is de vraag wat er dan zal gebeuren met Mattijs Branderhorst. De 28-jarige sluitpost maakte vorig seizoen nog een uitstekende indruk als eerste keeper. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer blessure gevoelig en op leeftijd, dus nec is een mooie club voor hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen