Suárez maakt na zestien jaar rentree, maar kan Nacional niet redden

3 augustus 2022, 10:38

Luis Suárez heeft voor het eerst in zestien jaar een wedstrijd gespeeld in het shirt van Nacional. In de wedstrijd tegen het Braziliaanse Atletico Goianiense viel de Uruguayaan een kwartier voor tijd in. De 0-1 achterstand die toen op het scorebord stond, kon ook hij echter niet meer wegpoetsen.

De ontmoeting in Uruguay tussen Nacional en Atletico Goianiense was de heenwedstrijd in de voorronde van de Copa Sudamericana. Het was het eerste duel met Suárez in de wedstrijdselectie en dus ook zijn eerste invalbeurt. De spits viel in de 74e minuut in, maar verloor bij zijn officiële rentree dus wel. De 0-1 werd al in minuut 23 gemaakt door de Braziliaan Luiz Fernando. 

Terugkeer Suárez

Suárez liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Atlético Madrid en kon dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Met Ajax en FC Barcelona werd hij aan twee van zijn oude clubs gelinkt, terwijl ook Borussia Dortmund, Fiorentina, Atalanta, Aston Villa, Villarreal, Sevilla, verschillende Turkse clubs en River Plate in het rijtje langskwamen. 

Uiteindelijk koos hij dus voor een terugkeer naar Nacional, de club waar hij speelde tot FC Groningen hem in 2006 naar Europa haalde. Vanaf daar beleefde hij een topcarrière, waarin hij achtereenvolgens Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid aan zijn cv kon toevoegen. Met zijn terugkeer is de cirkel voor de 132-voudig Uruguayaans international weer rond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen