Ajax laat aanvaller Daramy oude vorm terugvinden bij vorige club

Ajax laat aanvaller Daramy oude vorm terugvinden bij vorige club

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 augustus 2022 – Mohamed Daramy maakt komend seizoen geen deel meer uit van de selectie van Ajax. De twintigjarige aanvaller wordt verhuurd aan FC Kopenhagen, de club die hem een jaar geleden juist voor twaalf miljoen euro verkocht aan de Amsterdammers. Daramy kon tot dusver geen indruk maken en zag zijn kansen op speeltijd deze zomer alleen maar verder afnemen. 

Ajax versterkte de flanken in de zomer van 2021 met de komst van Daramy. Aanvankelijk stond Kamaldeen Sulemana bovenaan het lijstje, maar toen hij onhaalbaar bleek schakelde de club door. Een succesvolle transfer werd het in het eerste seizoen nog niet. In alle competities kwam Sulemana niet verder dan twee basisplaatsen en veertien invalbeurten in Ajax 1, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf. Zijn negen optredens in Jong Ajax leverden één goal en vijf assists op. 

De concurrentie van Daramy was al stevig bij Ajax, en daar kwam deze zomer ook nog eens recordaankoop Steven Bergwijn bij. Om toch nog aan spelen toe te komen, was de stap naar Kopenhagen dus een goede oplossing. Hij keert daarmee terug naar de club waar hij sinds 2016 in de jeugdopleiding speelde. In het eerste elftal van de Deense topclub speelde hij 93 keer, waarin hij achttien keer scoorde en tien assists leverde. 

Reactie Daramy
"Het voelt goed om terug te keren bij Kopenhagen", luidde de reactie van Daramy op de website van de Deense club. "Ik kijk ernaar uit om er alles aan te doen om de landstitel te verdedigen, de beker te winnen en te presteren in de Champions League. Ik weet wat er van me wordt verwacht en dat ik hard moet werken om daaraan te voldoen. Op veel manieren is dit mijn thuis. Ik kijk ernaar uit om iedereen terug te zien, en niet in de laatste plaats de fans."

Reacties

gerelateerd