'Doorbraak: Wijnaldum-deal zo goed als rond, huur mét koopoptie'

3 augustus 2022, 08:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum lijkt verlost te zijn van zijn situatie bij Paris Saint-Germain. AS Roma zou het met Paris Saint-Germain eens zijn geworden over de voorwaarden om de middenvelder te huren met optie tot koop. Wijnaldum is in Rome al twee weken in beeld als de volgende topversterking, maar de onderhandelingen verliepen erg stroef.

Al verschillende keren leek het erop dat Wijnaldum zijn koffers vast kon pakken, maar een definitief akkoord tussen PSG en AS Roma bleef lang uit. Volgens de laatste berichtgeving (dinsdag) was het salaris van de middenvelder het laatste probleem in de onderhandelingen. De middenvelder zou op jaarbasis rond de tien miljoen euro verdienen en was niet bereid om in te leveren. De vraag was daarom hoe dat salaris verdeeld moest worden.

Kennelijk zijn de partijen daar dus uitgekomen, want transferspecialist Fabrizio Romano kon woensdagochtend melden dat de clubs nu echt akkoord zijn. AS Roma zal Wijnaldum voor één seizoen huren, met de optie om hem definitief over te nemen. Eerder werd gesproken van een verplichte koopoptie, maar daar werd nu niets over gemeld. De 31-jarige Wijnaldum heeft in Parijs nog een contract tot medio 2024.

Transfers PSG

Romano schreef verder dat alleen het papierwerk nog moet worden geregeld, voor Wijnaldum daadwerkelijk naar Rome verhuist. Net als Roma lijkt ook PSG haast te hebben, om te kunnen doorpakken op de transfermarkt. Naast het vertrek van de Nederlander is het ook de bedoeling dat de transfer van Idrissa Gueye naar Everton deze week wordt afgerond. Zo wordt op het middenveld ruimte gecreëerd om Renato Sanches vast te leggen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen