Lewandowski laat Bayern-ruzie achter zich: "Met schoon geweten weg"

2 augustus 2022, 13:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Lewandowski keerde dinsdag nog één keer terug in München om definitief afscheid te nemen van Bayern. De afgelopen maanden kwam zijn vertrek bij Der Rekordmeister met veel geruzie tot stand. Die zaken zijn nu achter de rug, kon de FC Barcelona-aanwinst melden.

Aan het Duitse Sky vertelde de Poolse spits hoe hij dinsdag afscheid nam van de club waar hij liefst acht seizoenen speelde. "Ik heb van iedereen afscheid genomen en iedereen bedankt. Voor hun steun, voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Nu kan ik hier met een schoon geweten weg."

Daarmee doelde hij op de onenigheid rond zijn vertrek. Lewandowski wilde graag vertrekken, maar zag Bayern weigeren om de vraagprijs te verlagen. "Het waren emotionele en moeilijke momenten voor mij", blikte hij terug. "Ik zal nooit vergeten wat ik hier heb gekregen en meegemaakt. Dat is het belangrijkste voor mij. Nu ik iedereen daarvoor bedankt heb, kan ik vooruit kijken."

Ook de problemen met sportief directeur Hasan Salihamidzic zijn achter de rug, vertelde hij. "Alles is oké. Ik heb ook hem gesproken en bedankt. De laatste week is voor iedereen lastig geweest. Maar soms hoort dat ook bij voetbal. Ik zal er niet door vergeten wat we hier de afgelopen acht jaar allemaal bereikt hebben."

Hala Madrid

De enigen die Lewandowski wellicht niet vergeven hebben, zijn de fans van Bayern München. Op beelden op social media is te zien hoe de Pool wegrijdt bij het stadion en wordt nageroepen met 'Hala Madrid', een verwijzing naar de aartsrivaal van zijn nieuwe club FC Barcelona. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig voor hem ging hij naar Barca, daar boeit het niks als de vraagprijs niet verlaagd wordt. Lewa moet natuurlijk alleen niet verbaasd zijn als hij volgend seizoen ineens de helft minder gaat verdienen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen