'Salariseisen staan transfer Wijnaldum vooralsnog in de weg'

2 augustus 2022, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Georginio Wijnaldum deze zomer naar AS Roma verhuist. De middenvelder is in beeld om de Italiaanse club te versterken en zelf weer aan spelen toe te komen, maar de partijen zijn er nog niet uit. Het forse salaris van de Oranje-international zouden een probleem vormen.

Dat schreef het Franse Le Parisien dinsdag. De clubs zouden het volgens Foot Mercato wel al zo goed als eens zijn over de deal. Afgesproken is dat Roma Wijnaldum huurt van Paris Saint-Germain, waarbij een koopclausule in de overeenkomst wordt opgenomen. Als Wijnaldum tot het afgesproken aantal optredens komt, is de club van José Mourinho verplicht om hem voor zes miljoen euro over te nemen.

Het laatste obstakel is dus echter het salaris van de 31-jarige Nederlander. In Parijs verdient hij op jaarbasis naar verluidt zo'n tien miljoen euro en Wijnaldum zou geen genoegen willen nemen met minder dan dat. Dat betekent dat de clubs de salariskosten moesten verdelen. Het gehele salaris overnemen is voor Roma sowieso geen optie, omdat de club dat simpelweg niet kan betalen.

Situatie Wijnaldum

Wijnaldum maakte een jaar geleden transfervrij de overstap naar Paris Saint-Germain, maar zijn verblijf daar liep uit op een teleurstelling. De middenvelder kwam nauwelijks in actie en verloor daardoor zelfs zijn plek in Oranje. Een overstap naar bijvoorbeeld AS Roma zou hem - ook gezien het naderende WK - uit die situatie kunnen redden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga ja voor het geld of voor je carrière en nog een kans op het WK?

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon lekker voor 10 miljoen een jaartje uitbollen op het bankje van PSG. Loopt ie volgend jaar transfervrij de deur uit, is 32, kan nog een paar jaartjes in de woestijn gaan zitten. Prima carriereplan lijkt me? Wat kan hem dat WK nog schelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen