'Barça denkt aan Angeliño; vertrek lonkt voor Dest en twee anderen'

2 augustus 2022, 11:20   Bijgewerkt: 2 augustus 2022, 11:33

Bij FC Barcelona staat deze weken nog veel te gebeuren op transfergebied. Zo hoopt de club van Xavi zich nog altijd te versterken in de achterhoede. Chelsea-spelers César Azpilicueta en Marcos Alonso gelden nog altijd als belangrijke targets, maar ook voormalig PSV'er Angeliño zou inmiddels een optie zijn voor de Catalanen. 

Angeliño staat nog altijd onder contract bij RB Leipzig, maar de club trok deze week ook linksback David Raum van Hoffenheim aan. De kansen op veel speeltijd zijn daarmee aanzienlijk afgenomen voor de Spanjaard, die ook een seizoen bij NAC Breda speelde, waardoor een transfer een uitweg kan bieden. RB Leipzig zou volgens Sport openstaan voor een vertrek van Angeliño naar Barcelona. Dit kan zowel koop als huur zijn, al zou de Duitse club wel een koopoptie in een eventuele huurovereenkomst willen opnemen.

Sergiño Dest

Tegelijkertijd zijn er ook nog altijd meerdere spelers die de deze zomer kunnen vertrekken uit Camp Nou. Eén van hen is oud-Ajacied Sergiño Dest, die volgens Sport deze week intensief op zoek zal gaan naar een nieuwe club. Xavi wilde Dest aanvankelijk bij zijn selectie houden, maar bij een goed bod mag hij nu toch vertrekken. Barça denkt daarbij aan een bedrag van twintig miljoen euro. 

Martin Braithwaite

Hetzelfde medium weet dat ook spits Martin Braithwaite op korte termijn een overstap kan maken. De Deen, die eerder in de Spaanse pers ook werd gelinkt aan Ajax, zou twee financieel aantrekkelijke aanbiedingen vanuit Saoedi-Arabië hebben ontvangen. Het gaat om Al Nassr en Al Shabab. Braithwaite ligt in Barcelona nog vast tot medio 2024, maar een vertrek zou voor zowel club als speler aantrekkelijk kunnen zijn.

Riqui Puig

De speler die Barcelona vermoedelijk het snelst zal verlaten, is de 22-jarige Riqui Puig. Verschillende Spaanse media weten dat hij dicht bij een vertrek naar LA Galaxy is, en volgens transferspecialist Fabrizio Romano worden op het moment de laatste details afgehandeld. Puig, die nog een eenjarig contract heeft, stond lang te boek als groot talent. Ronald Koeman werd verweten dat hij de middenvelder te weinig kansen gaf, maar ook onder Xavi komt hij nauwelijks aan spelen toe. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht dat LA Galaxy pas in beeld kwam vanaf een jaartje of 30, wil je daar met 22 al heen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen