AZ helpt Midtsjø wens te vervullen en heeft opvolger al in huis

2 augustus 2022, 12:12

Fredrik Midtsjø heeft de deur bij AZ officieel achter zich dichtgetrokken. Na vijf seizoenen verruilt de Noorse middenvelder Alkmaar voor een nieuw avontuur bij Galatasaray. Bij AZ liep zijn contract nog door tot medio 2023, wat zou betekenen dat de club een transfersom voor hem vangt. Noorse media spraken eerder van een bedrag van 3,5 miljoen euro. 

Midtsjø kwam in de zomer van 2017 voor 2,2 miljoen euro over van Rosenborg. Hij werd vrijwel direct een belangrijke kracht op het middenveld van de Alkmaarders en kwam in vijf seizoenen tot liefst 195 optredens. Daarin was hij ook goed voor zeven treffers en 31 assists. De 28-jarige Midtsjø gaat nu aan de slag bij de club die vorig seizoen teleurstellend dertiende werd in de Turkse competitie.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts blikte op de clubwebsite positief terug op het verblijf van Midtsjø in Alkmaar. "De transfer van Fredrik vijf jaar geleden is voor alle betrokkenen een succes gebleken. Hij is een stabiele factor geweest in de afgelopen seizoenen. We waren op de hoogte van zijn wens nog een ander buitenlands avontuur aan te gaan en daarin hebben wij meegedacht. We bedanken Fredrik voor zijn jaren in het AZ-shirt en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Riechedly Bazoer

Met Riechedly Bazoer werd de opvolger van Midtsjø maandag al gepresenteerd. Huiberts bevestigde op de clubkanalen dat dat de rol zal worden van de verrassende aanwinst, die de afgelopen jaren juist vooral als verdediger speelde. "Wij hebben hem wel gehaald als middenvelder. Vanaf het begin hebben we heel duidelijk aangegeven dat we hem op die positie zien. Dan is het altijd mooi meegenomen dat spelers op meerdere posities kunnen spelen, maar hij is specifiek als middenvelder gehaald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, Midtsjø heeft altijd de juiste houding in het veld en daarbuiten. Altijd ervoor willen gaan. Nooit de schijnwerpers maar elke wedstrijd belangrijk voor het team. Daar kan ze opvolger nog wat van leren. Als het bij Bazoer even tegenzit dan gaat dat koppie hangen en kan je hem beter wisselen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen