Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ex-keeperstrainer vergelijkt Gorter met Onana: "Samengeknepen billen"

Ex-keeperstrainer vergelijkt Gorter met Onana: "Samengeknepen billen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 augustus 2022 – Alfred Schreuder staat voor een dilemma wat betreft de keeperspositie bij Ajax. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV koos hij voor Jay Gorter, maar de 22-jarige doelman betaalde dat vertrouwen niet uit. De vraag is hoe de nabije toekomst van Gorter er nu uit gaat zien. Carlo L'Ami, voormalig keeperstrainer bij Ajax, vergelijkt de situatie met die van André Onana in zijn beginperiode. 

"Op het moment dat Onana erin kwam, zat ik ook met samengeknepen billen op de bank", begon L'Ami in gesprek met De Telegraaf. Hij doelde op de eerste kansen die de Kameroener kreeg in Ajax 1. "Hij had bij Jong Ajax nogal wat capriolen uitgehaald, maar iedereen zag zijn kwaliteiten. Het was Onana of Diederik Boer, en mijn advies aan Peter Bosz was voor eerstgenoemde te kiezen. Peter twijfelde en dat begreep ik, want als het mis zou gaan, ging zijn kop eraf en niet de mijne. Toch zat ik op de bank wel te duimen dat de keuze goed zou uitpakken."

Dat zou uiteindelijk ook gebeuren. "Wat André hielp - en Jay dus niet - is dat het in zijn geval snel goed ging. In zijn tweede wedstrijd pakte hij uit bij Go Ahead Eagles een strafschop. Dan rijdt die trein en ben je onderweg. Het vertrouwen van André, maar ook van zijn trainers, zijn medespelers en de fans, groeide per wedstrijd. Dan zit je er lekker in", aldus L'Ami, zelf voormalig doelman bij onder meer sc Heerenveen, Excelsior, Feyenoord en PSV.

"Hoewel ik niet meer bij Ajax betrokken ben, weet ik zeker dat voor Jay hetzelfde geldt als voor André gold. Namelijk dat hij in de voorbereiding zijn potentie heeft getoond. Maar het lastige voor een hoofdcoach én een keeperstrainer is dat je de laatste vijftien procent daarvan pas écht ziet als hij tijdens een wedstrijd onder die lat staat." 

Lees ook: 'Pasveer maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Gorter'
Lees ook: Gorter in bescherming genomen: "Dat is te kort door de bocht" Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd