Veerman zag strijd met Dost niet zitten: "Eerlijk naar jezelf zijn"

1 augustus 2022, 23:25

Henk Veerman keert na jaren terug op het oude nest van FC Volendam. De spits zette afgelopen weekend zijn handtekening onder een driejarig contract in het Kras Stadion. Veerman komt over van FC Utrecht, waar zijn uitzicht op speeltijd erg klein was geworden.

"De concurrentiestrijd met Bas Dost werd gewoon een heel lastig verhaal", aldus Veerman in gesprek met ESPN. "Daar kan ik eerlijk in zijn. Met zo'n spits erbij, hij is gewoon buitencategorie. Als je dan hoort dat je weinig gaat spelen, moet je eerlijk zijn tegen jezelf. Dat heeft niets met de club FC Utrecht te maken. Ik moest zorgen dat ik ergens weer kon gaan spelen."

Utrecht zorgde onlangs voor een stunt door Dost transfervrij weg te plukken bij Club Brugge. De routinier wordt door trainer Henk Fraser gezien als de nieuwe eerste spits van zijn ploeg. Dat was natuurlijk geen fijn nieuws voor Veerman, die zelf ook nog maar een half jaar in Stadion Galgenwaard rondliep. "Dat was het moment waarop ik dacht dat het nog wel eens vervelend voor me kon aflopen."

Nu wacht dus een nieuwe uitdaging in Volendam, waar Veerman zijn loopbaan ook begon. Daarna speelde hij achtereenvolgens bij sc Heerenveen, FC St. Pauli, nogmaals Heerenveen en meest recent dus Utrecht. Volendam promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie en hoopt mede dankzij de treffers van Veerman op het hoogste niveau te blijven. Aanstaande zondag spelen de Volendammers uit tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen