Union voorkomt ternauwernood enorme blamage in DFB-Pokal

1 augustus 2022, 20:55

Union Berlin heeft het seizoen in Duitsland met hangen en wurgen geopend met een overwinning. De ploeg van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi won in de eerste ronde van de DFB-Pokal met 1-2 van Chemnitzer FC. De winnende treffer viel pas in de tweede helft van de verlenging.

Chemnitzer komt uit in de Regionalliga Nordost, het vierde niveau van Duitsland. De thuisploeg hield de tegenstander uit de Bundesliga voor de thee op 0-0 en sloeg na de rust zelfs toe. Na een uur spelen was het Tobias Müller die voor de zeer verrassende 1-0 zorgde. Met basisklant Becker en bankzitter Doekhi moesten de bezoekers ineens aan de bak om erger te voorkomen.

Het duurde echter niet lang of de gelijkmaker lag al in het mandje. Jordan Siebatcheu stelde twee minuten na de openingstreffer al orde op zaken namens Union, dat er vervolgens niet in slaagde om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte pas in de 114e minuut van het bekerduel. Kevin Behrens kroonde zich tot matchwinner door voor de bevrijdende 1-2 te zorgen.

Hertha BSC en Bayer Leverkusen

Union was in de eerste ronde zeker niet de enige club van het hoogste niveau met de grootste moeite. Voor Hertha BSC en Bayer Leverkusen kwam er zelfs al een einde aan het bekertoernooi. Hertha moest na een 4-4 gelijkspel na strafschoppen zijn meerdere erkennen in Eintracht Braunschweig, terwijl Leverkusen op zijn beurt met 4-3 op de broek kreeg bij Elversberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen