Europees kampioen Wiegman uitzinnig: "Weet niet meer wat je vroeg"

31 juli 2022, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sarina Wiegman zette zondagavond een ongekende prestatie neer door voor de tweede keer op rij als bondscoach het EK Vrouwen te winnen. Na het succes met de Oranje Leeuwinnen in 2017 was het nu met Engeland in de finale te sterk voor Duitsland. Wiegman zelf moest na afloop flink zoeken naar woorden om haar gevoel te omschrijven.

De vraag van de BBC om de prestatie van de Engelse ploeg te omschrijven, was kort na de wedstrijd al een lastige voor Wiegman. "We hebben de cup gewonnen, we've brought football home. Ik weet nu al niet meer wat je me net gevraagd hebt. Ik weet niet wat er allemaal gebeurt hier. Het is ongelofelijk."

Wat volgde waren lovende woorden voor haar speelsters. "Heb je een halfuur?", lachte de bondscoach op de vraag wat haar ploeg zo onverslaanbaar maakte. "Als je écht wil winnen, écht beter wil worden, elke dag... Dat heb ik het hele jaar gezien. Dat is ongelofelijk."

"Ze wilden het samen doen", vervolgde ze de lofzang over haar ploeg. "We hebben aan het begin een aantal dingen afgesproken over onze houding. Dat waren niet alleen woorden, we hebben er echt naar geleefd. En dit is het resultaat", besloot een meer dan trotse Wiegman. 

Lees ook: Wiegman flikt het weer: gouden wissels brengen Engeland EK-titel

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen